Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový koláč "Co dům dá"

Pokud máte ve spíži brambory, hlad vás rozhodně neohrozí. Stačí kousek uzeniny a sýra z lednice, pár vajíček a oblíbené koření, aby jste vykouzlily chutný pokrm pro celou rodinu. A najdete-li doma přebytky zeleniny, přidejte je také.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 50 min

75 min (25 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Dáme vařit na 10 minut do osoleného mléka. Mléka dáme jen tolik, aby brambory byly ponořené. Krok 2: Mezitím oloupeme cibule a česnek a nakrájíme je najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky a zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kusy. Vše orestujeme na rozehřáté pánvi a ochutíme oblíbeným kořením. Krok 3: Nastrouháme sýr. Uvařené brambory z mléka vyjmeme a mléko necháme vychladnout. Krok 4: Troubu zapneme nahřívat na 180 °C. Krok 5: Vymažeme pekáček a vrstvíme do něj povařené brambory, směs z pánve, strouhaný sýr a opakujeme do spotřebování surovin. Poslední vrstva jsou brambory a sýr. Krok 6: Do vychladlého mléka zamícháme zakysanou smetanu a vejce. Směsí zalijeme obsah pekáčku a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 30 minut. Krok 7: Hotový koláč podáváme s oblíbeným dipem.

TIP: Dipy a jejich příprava

Zveřejněno 5. 11. 2025

Poznámka autora BinaSa

V tomto receptu spotřebujete zbytky z lednice i nedojezené obložené mísy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68KYz

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68KYz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, cibule, česnek, vejce, slanina, sýr, smetana zakysaná, koření, zelenina, mléko, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu