Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené maso a speciální cibulová omáčka

Potěšte svou rodinu poctivým obědem v podobě měkkého pečeného masa s cibulovou omáčkou zjemněnou smetanou. Maso prošpikujeme, zatáhneme na pánvi a poté pečeme na restované cibuli společně s kořením doměkka.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BinaSa BinaSa

Středně náročný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 140 min

170 min (30 min příprava + 140 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na špalíčky. Maso prošpikujeme, stáhneme provázkem a dobře osolíme a opepříme. Krok 2: Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. V kastrolu, vhodném do trouby, na rozpáleném oleji zatáhneme maso ze všech stran a vyjmeme. Krok 4: Do výpeku vložíme nakrájenou cibuli a zbytek slaniny. Restujeme zhruba 10 minut (ne do zhnědnutí). Krok 5: Do sítka na koření dáme nové koření, celý pepř, badyán a hřebíček. Krok 6: Do kastrolu vrátíme maso, přidáme sítko s kořením, skořici a bobkový list. Vše zalijeme vodou (aby maso bylo celé ponořené), vložíme do trouby a pečeme na 180 °C do změknutí, zhruba 2 hodiny. Krok 7: Hotové maso vyndáme a uchováváme v teple. Vyndáme sítko s kořením, bobkový list a skořici. Krok 8: Šťávu rozmixujeme dohladka. Dle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, dochutíme solí, pepřem a mletou skořicí a provaříme alespoň 15 minut. Nakonec zjemníme smetanou. Krok 9: Maso krájíme na plátky, podáváme přelité omáčkou a se špekovým či houskovým knedlíkem.

TIP: Knedlíky - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 31. 10. 2025

Poznámka autorky BinaSa

Pokrm můžeme připravit i z hovězího nebo králičího masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82K6l

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82K6l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nejvíc boží

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi líbí. :-K

Za mě dokonalá hra chutí 😋

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, slanina, skořice celá, badyán, koření nové koření, koření hřebíček, pepř celý, bobkový list, olej, sůl, pepř mletý, skořice mletá, smetana, voda, mouka hladká

Přidat fotografie receptu