Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolové lusky na slanině s česnekem

Fazolové lusky lze v kuchyni využít mnoha způsoby. Lze je přidat do polévek, omáček, zeleninových směsí nebo je použít jako samostatnou přílohu. Fazolky restujeme se slaninou a cibulí a dochutíme česnekem. Takto upravené jsou vynikající ke grilovanému masu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek očistíme a nastrouháme. Slaninu nakrájíme na proužky. Krok 2: Na oleji restujeme slaninu. Až pustí tuk, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Krok 3: Vložíme fazolky a restujeme, dokud nejsou prohřáté a lehce opečené. Krok 4: Dochutíme solí, pepřem a česnekem. Ihned podáváme.

TIP: Jak zavařit fazolové lusky

Zveřejněno 10. 11. 2025

Poznámka autorky BinaSa

Výborné jako zeleninová příloha, ale klidně i jako hlavní chod s pečivem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Fazolové lusky na slanině s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xGG7

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Fazolové lusky na slanině s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xGG7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, česnek, lusky fazolové mražené, slanina, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu