Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky se slaninou

Knedlíky se slaninou, provoněné muškátovým oříškem, jsou nadýchanou a lahodnou přílohou k omáčkám i dušenému zelí. Opečená slanina spolu s bylinkami jim dodává jedinečnou chuť, které neodoláte. Z několika běžných surovin tak snadno vykouzlíte tradiční českou dobrotu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky.
Cibuli si očistíme a nakrájíme najemno.
Slaninu nakrájíme na kostičky.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílků. Krok 2: Na oleji dáme restovat slaninu, přidáme cibuli, ještě chvilku zarestujeme a necháme chladnout. Krok 3: Na sporák dáme vařit v hrnci vodu. Krok 4: Nakrájené pečivo namočíme ve mléce, přidáme žloutek, mouku, kypřicí prášek do pečiva, sůl, mletý pepř dle chuti, nasekané bylinky, nastrouhaný muškátový oříšek a téměř vychladlou směs cibule se slaninou i s výpekem. Krok 5: Z bílků vyšleháme sníh a už jen lehce zapracujeme do těsta. Krok 6: Těsto umístíme na rozloženou potravinovou fólii a stočením fólie vytvoříme knedlík. Oba konce fólie zavážeme. Krok 7: Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme 20–25 min. V půlce doby vaření knedlík obrátíme. Krok 8: Po vytažení z hrnce knedlíky na pár místech propíchneme a necháme lehce vychladnout.
Rozbalíme a můžeme podávat s různými omáčkami.

Zveřejněno 10. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Knedlíky se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68KKO

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Knedlíky se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68KKO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rohlík, vejce, mouka hrubá, kypřící prášek do pečiva, slanina, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, bylinky, voda, pečivo, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu