

Bramborovo - smetanové pagáče
Suroviny
- 550 g hladké mouky
- 50 ml vlažného mléka
- 1/2 sáčku sušeného droždí
- 1 čajová lžička cukru
- 250 g Hery
- 175 ml zakysané smetany
- 1 polévková lžíce soli
- 350 g uvařených brambor
- 2 celá vejce
- 1 vajíčko na potírání
Postup přípravy receptu
Zemiaky dáme uvariť v osolenej vode, potom ich rozpučíme, pridáme vajíčka, mlieko, kyslú smotanu a maslo, soľ, cukor, dobre premiešame a dáme do pekárničky. Pridáme múku a droždie. Zapneme program cesto.
Po vykysnutí 2-krát prekladáme, ked rozvaľkáme, troška posypeme múkou a popicháme vidličkou. Vykrajujeme a potrieme vajíčkom. Pečieme na 170-180°C 15-20 minut podľa rúry.
Cesto po vykysnutí je troška redšie, ale dá s ním dobre pracovať (poprípade môžeme pridať troška muky ešte).
Poznámka od kuchařky
Recept som dostala od kamošky a musím povedať, že sú ľahučké a veľmi chutné.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborovo - smetanové pagáče
-
Majka8:
rozpučíme - roztlačíme ako ked robíme zemiakové pyré
-
Právě mám těsto na housky v pekárně,ovšem jiný recept.
Tyto upeču zítra,už skoro do pekárny pro pečivo nechodím,peču vše doma.Jen jsem nepochopila slovo rozpučíme,prosím o překladzřejmě nastrouhat...neva recept hned tisknu
-
Šikula!
-
Mňam.
-
naducánci krásní
-
moc krásné, už moje babička mi říkala, že mám do jakéhokoliv kynutého těsta dát vařený brambor, že je těsto vláčnější a déle vydrží - měla pravdu, ty jsi toho důkazem
-
ty jsou nádherné
-
Krasne, pagace mame moc radi, ukladam a prvni bod posilam.