Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Asijská zeleninová směs pěti vůní

Lehká, barevná a plná aromatických koření – taková je asijská zeleninová směs. Můžeme jí podávat s rýží, nudlemi nebo grilovaným masem. Při její přípravě už za pár minut provoní kuchyni dálnou Asií.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a orestujeme cibuli nakrájenou na měsíčky. Krok 2: Zatím do teplé vody namočíme houby jidášovo ucho. K cibuli přidáme koření, mraženou směs zeleniny a podusíme, než bude všechna zelenina na skus. Krok 3: Přidáme houby nakrájené na proužky (tvrdý střed odstraníme), a na kostičky nakrájené bambusové výhonky. Krok 4: Podlijeme asi 50 ml vody, sójovou světlou omáčkou a rybí omáčkou, kterou nahradíme sůl. Promícháme a podusíme krátce asi 5 minut, aby se spojily všechny chutě. Krok 5: Dle potřeby zahustíme 1 lžičkou škrobu rozmíchanou ve lžíci vody. Necháme přejít varem a odstavíme. Krok 6: Podáváme v miskách, posypané nasucho opraženými semínky sezamu a nastříhanou natí cibulky. Zvlášť v misce podáváme rýži.

TIP: Asijská kuchyně voní dálkou a exotikou

Zveřejněno 11. 11. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Směs koření 5 vůní si namíchám vlastní dle chuti a uchovám v dóze na koření. Obsahuje mletý badyán, skořici, hřebíček, sečuánský pepř a fenykl. Koření se všechno prodává už mleté a namíchat lze bez soli .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkWE6

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkWE6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej olivový, cibule, směs zeleninová mražená, jidášovo ucho, koření 5 vůní, sojová omáčka světlá, omáčka rybí, vývar masový, solamyl, semínka sezamová, cibulka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu