Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Asijská zeleninová směs pěti vůní

Lehká, barevná a plná aromatických koření – taková je asijská zeleninová směs. Můžeme jí podávat s rýží, nudlemi nebo grilovaným masem. Při její přípravě už za pár minut provoní kuchyni dálnou Asií.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a na něm orestujeme cibuli nakrájenou na měsíčky. Krok 2: Zatím do teplé vody namočíme houby Jidášovo ucho. K cibuli přidáme koření, mraženou směs zeleniny a podusíme, než bude všechna zelenina na skus. Krok 3: Přidáme houby nakrájené na proužky (tvrdý střed odstraníme), a na kostičky nakrájené bambusové výhonky. Krok 4: Podlijeme asi 50 ml vody, sójovou světlou omáčkou a rybí omáčkou, kterou nahradíme sůl. Promícháme a podusíme krátce asi 5 minut, aby se spojily všechny chutě. Krok 5: Dle potřeby zahustíme 1 lžičkou škrobu rozmíchanou ve lžíci vody. Necháme přejít varem a odstavíme. Krok 6: Podáváme v miskách, posypané nasucho opraženými semínky sezamu a nastříhanou natí cibulky. Zvlášť v misce podáváme rýži.

TIP: Asijská kuchyně voní dálkou a exotikou

Zveřejněno 11. 11. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Směs koření pěti vůní si namíchám vlastní dle chuti a uchovám v dóze na koření. Obsahuje mletý badyán, skořici, hřebíček, sečuánský pepř a fenykl. Koření se všechno prodává už mleté a namíchat lze bez soli .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkWE6

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkWE6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Óóó, trefila jste se mi do chuti, určitě zkusím. Máte hezky naservírováno, opravdu lákavé a určitě i prudce "žravé" 😋😊

Monika146: :-K Moc děkuji za milý komentář, mám asijskou kuchyni moc ráda a dost často vařím
různé asijské recepty. Jsem ráda, že to chutná i ostatním a věřím, že bude i vám všem. :-K Přeji krásný večer :-K

Suroviny:
olej olivový, cibule, směs zeleninová mražená, jidášovo ucho, koření pěti vůní, sojová omáčka světlá, omáčka rybí, vývar masový, solamyl, semínka sezamová, cibulka

Přidat fotografie receptu