Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tofu pěti vůní

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

31. 8. 2010 14:42

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie3 906 kJ / 934 kcal
Bílkoviny65,14 g
Tuky39,85 g
Vláknina13,02 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,03 g
Sůl15,00 g
Sacharidy72,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

- Tofu po osmažení můžeme "vysušit" kuchyňskými utěrkami, i když tofu olej skoro vůbec nevsákne.

- Koření "Pětí vůní" koupíte ve specializovaných prodejnách.

- Obalení tofu: prsty každý trojúhelníček promneme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

misulla09

5. 1. 2011 01:44

mnaaam tofu me ho prvne babicka udelala jako "smazak" a od ty doby se po nem muzu utlouct sice v mym pripade moc zdrave asi nebude neodpustim si tuny koreni chilli,kari atp... a nejradeji smazit... lepsi jak rizek:D

Maros

22. 12. 2010 18:30

Ja z TOFU vyzeram asi takto ked ho zjem.:-((

Martin

22. 12. 2010 18:27

Tofu:-S

Zdrava_vyziva

31. 8. 2010 19:54

Tofu NATURAL (bílé, neupravené) nemá samo o sobě žádnou chut, dá se dělat na sladko, na slano, záleží na tom, co k tomu přidáme... Jinak se prodávají i ochucené (Uzené, marinované, bylinkové, česnekové) bez konzervantů, barviv, prostě super :yes: ... Mě v Tescu stojí zhruba 20 kč jedna kostka. Takže když si uděláte jednu kostku (tj. 2 porce), určitě kdyby Vám to nechutnalo vás tolik ta dvacka bolet nebude :yes:

michsamant

31. 8. 2010 18:36

:yes:

Lenka30

31. 8. 2010 18:32

tak tofu jsem ještě neochutnala,koupila bych ho,ale když by mi nechutnal tak bych ho musela vyhodit a to by mi bylo líto.Jakou má chuť?????:-8:-(

teniska

31. 8. 2010 17:54

tofu jsem zatím okusila pouze jednou a při mých obavách nemělo chybu:yes: tento receptík se mi zamlouvá a tak mu dávam boďku:-)) a snad se k tofu zase dostanu, abych jej mohla zkusit:yes:

pipre

31. 8. 2010 17:12

Žížalo - souhlasím, také jsem hotovou směs koření pětí vůní použila na maso a sóju, jídlo bylo nezvyklé chuti, ale dobré.

zizala

31. 8. 2010 16:57

Tofu máme rádi, koření pěti vůní jsem si kdysi míchala podle čínské kuchařky, dnes už jsem pohodlnější, koupím hotovou směs a vyzkouším. S tím kořením jsem dělala sójové boby a hovězí maso, bylo to zvláštní, nezvyklé, ale dobré.

pipre

31. 8. 2010 16:51

Tofu jsem si dala minulý týden v asijském bistru. Ikdyž jsem měla jako přílohu rýži a orestovanou zeleninu v dobré omáčce, nechutnalo mi jejich tofu, bylo plané. Toto tofu se mi zdá chutné a přemýšlím, že si ho takto připravím sama. Mně osobně by rýže s pórkem nevadila ani bez šťávy, takže dávám bodík. Vítám tě mezi námi a jsem docela zvědavá na tvé další recepty;-).:yes:+4

Bibinka

31. 8. 2010 16:43

Zdravá výživo, vítám tě mezi nás, do naší Topkové rodiny, jíž si se právě stala členem a přeju ti, aby se ti tu moc líbilo jako nám:yes:
K receptu se moc vyjadřovat nebudu-nic pro mne, mám ráda šťavnaté věci a tohle by bylo pro mne určitě suché a pak, nerada jím úplně zdravě:-D:-))

Zdrava_vyziva

31. 8. 2010 15:53

Klariska: Co je dobré a co ne, to ať si každej ve svý hlavě přebere sám ;-). Jestli se Vám tento recept nelíbí, tak si přečtěte třeba nějaký, kde se objevuje bůček s výpečky, které budou zaručeně vlahé a polezou dobře do žalůdku.. :-) To je asi vše, co k tomu můžu říct.:-K ... Jinak s pestrou stravou souhlasím, však to není můj první ani poslední recept ;-).

Klariska

31. 8. 2010 15:49

Kdybyste okusovala tofu bez ničeho, zdravěji byste leda umřela. Člověk potřebuje pestrou stravu, z které si tělo vezme to, co potřebuje...to je samozřejmě jen můj názor.

tejaja

31. 8. 2010 15:47

Super recept :yes::yes::yes: A keďže používam tofu veľmi často, tak súhlasím so Zdravou_vyzivou :-8 Tofu tuk skutočne nenacucáva a nebojte sa tej ryže a pórku. Kombinácia ryže a pórku nie je suchá, ten pór tomu dá šťavu :-D Skutočne nie sú všade potrebné omáčky ;-);-);-) A ak sa ozaj "bojíte", že ryža je suchá, tak ju nevarte, ale duste, bez tuku.
Posielam bodík + 2

Zdrava_vyziva

31. 8. 2010 15:41

Tofu nevsákne skoro žádný olej ;-), TOFU NENÍ ŘÍZEK VE STROUHANCE. Ono je rozdíl smažit a smažit. Ale ať si jí každej to co chce.. :yes: Dala jsem sem tento ozkoušený recept, pro ty co chtějí jíst ZDRAVĚJI - né úplně zdravě, to bysme okusovali tofu bez ničeho :D.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: co je tofu tofu recepty recepty z tofu tofu co to je tofu jako řízek bílé tofu recepty co je to tofu jak jíst tofu tofu tofu recept kdy jist tofu syrove tofu tofu na sladko co z tofu recept z tofu recept na tofu recept s tofu recept na řízky z uzeného tofu recepty na tofu recept tofu

Suroviny: sůl mořská, koření pěti vůní, cukr hnědý, česnek, zázvor čerstvý, tofu, olej rostlinný, pórek, pórek, rýže

TopRecepty.cz

Tofu pěti vůní

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LnZ