Tofu pěti vůní

Zdrava_vyziva Kuchařka: Zdrava_vyziva

Doba přípravy: 30 min. 4 porce Bezmasá jídla 21 názorů

Suroviny

1 lžíce mořské soli
4,5 lžičky koření pěti vůní
3 lžíce hnědého cukru či bílého cukru
2 prolisované stroužky česneku
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
450 g tofu
rostlinný olej na smažení
2 nadrobno nakrájené pórky
rozebraná kolečka syrového pórku na ozdobu
příloha rýže (pro 4 osoby)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme mořskou sůl, čínskou směs pěti koření, hnědý cukr, česnek a zázvor.

  2. Kusy pevného tofu nakrájím na 16 trojúhelníků.

  3. Trojúhelníky obalíme ve směsi s česneku, zázvoru a koření. Příkryjeme potravinářskou fólií a dáme na hodinu do chladničky odležet.

  4. V předehřátém woku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, vložíme do něj obalené trojúhelníky tofu a smažíme je ze všech stran zhruba 5 minut do zlatova. Potom je vyjmeme lopatkou s otvory a odložíme.

  5. Uvařenou rýži dáme na talíře a posypeme pórkem a poté přidáme i osmažené tofu.

Poznámka

- Tofu po osmažení můžeme "vysušit" kuchyňskými utěrkami, i když tofu olej skoro vůbec nevsákne.

- Koření "Pětí vůní" koupíte ve specializovaných prodejnách.

- Obalení tofu: prsty každý trojúhelníček promneme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tofu pěti vůní

  • misulla09 misulla09

    mnaaam tofu me ho prvne babicka udelala jako "smazak" a od ty doby se po nem muzu utlouct sice v mym pripade moc zdrave asi nebude neodpustim si tuny koreni chilli,kari atp... a nejradeji smazit... lepsi jak rizek:D

    Odpovědět

  • Maros Maros(neregistrovaný)

    Ja z TOFU vyzeram asi takto ked ho zjem.:-((

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

  • Zdrava_vyziva Zdrava_vyziva(autorka receptu)

    Tofu NATURAL (bílé, neupravené) nemá samo o sobě žádnou chut, dá se dělat na sladko, na slano, záleží na tom, co k tomu přidáme... Jinak se prodávají i ochucené (Uzené, marinované, bylinkové, česnekové) bez konzervantů, barviv, prostě super :yes: ... Mě v Tescu stojí zhruba 20 kč jedna kostka. Takže když si uděláte jednu kostku (tj. 2 porce), určitě kdyby Vám to nechutnalo vás tolik ta dvacka bolet nebude :yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Lenka30 Lenka30

    tak tofu jsem ještě neochutnala,koupila bych ho,ale když by mi nechutnal tak bych ho musela vyhodit a to by mi bylo líto.Jakou má chuť?????:-8:-(

    Odpovědět

  • teniska teniska

    tofu jsem zatím okusila pouze jednou a při mých obavách nemělo chybu:yes: tento receptík se mi zamlouvá a tak mu dávam boďku:-)) a snad se k tofu zase dostanu, abych jej mohla zkusit:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Žížalo - souhlasím, také jsem hotovou směs koření pětí vůní použila na maso a sóju, jídlo bylo nezvyklé chuti, ale dobré.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tofu máme rádi, koření pěti vůní jsem si kdysi míchala podle čínské kuchařky, dnes už jsem pohodlnější, koupím hotovou směs a vyzkouším. S tím kořením jsem dělala sójové boby a hovězí maso, bylo to zvláštní, nezvyklé, ale dobré.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tofu jsem si dala minulý týden v asijském bistru. Ikdyž jsem měla jako přílohu rýži a orestovanou zeleninu v dobré omáčce, nechutnalo mi jejich tofu, bylo plané. Toto tofu se mi zdá chutné a přemýšlím, že si ho takto připravím sama. Mně osobně by rýže s pórkem nevadila ani bez šťávy, takže dávám bodík. Vítám tě mezi námi a jsem docela zvědavá na tvé další recepty;-).:yes:+4

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Zdravá výživo, vítám tě mezi nás, do naší Topkové rodiny, jíž si se právě stala členem a přeju ti, aby se ti tu moc líbilo jako nám:yes:
    K receptu se moc vyjadřovat nebudu-nic pro mne, mám ráda šťavnaté věci a tohle by bylo pro mne určitě suché a pak, nerada jím úplně zdravě:-D:-))

    Odpovědět

  • Zdrava_vyziva Zdrava_vyziva(autorka receptu)

    Klariska: Co je dobré a co ne, to ať si každej ve svý hlavě přebere sám ;-). Jestli se Vám tento recept nelíbí, tak si přečtěte třeba nějaký, kde se objevuje bůček s výpečky, které budou zaručeně vlahé a polezou dobře do žalůdku.. :-) To je asi vše, co k tomu můžu říct.:-K ... Jinak s pestrou stravou souhlasím, však to není můj první ani poslední recept ;-).

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Kdybyste okusovala tofu bez ničeho, zdravěji byste leda umřela. Člověk potřebuje pestrou stravu, z které si tělo vezme to, co potřebuje...to je samozřejmě jen můj názor.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Super recept :yes::yes::yes: A keďže používam tofu veľmi často, tak súhlasím so Zdravou_vyzivou :-8 Tofu tuk skutočne nenacucáva a nebojte sa tej ryže a pórku. Kombinácia ryže a pórku nie je suchá, ten pór tomu dá šťavu :-D Skutočne nie sú všade potrebné omáčky ;-);-);-) A ak sa ozaj "bojíte", že ryža je suchá, tak ju nevarte, ale duste, bez tuku.
    Posielam bodík + 2

    Odpovědět

  • Zdrava_vyziva Zdrava_vyziva(autorka receptu)

    Tofu nevsákne skoro žádný olej ;-), TOFU NENÍ ŘÍZEK VE STROUHANCE. Ono je rozdíl smažit a smažit. Ale ať si jí každej to co chce.. :yes: Dala jsem sem tento ozkoušený recept, pro ty co chtějí jíst ZDRAVĚJI - né úplně zdravě, to bysme okusovali tofu bez ničeho :D.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: co je tofu tofu recepty tofu co to je recepty z tofu tofu jako řízek bílé tofu recepty co je to tofu jak jíst tofu tofu kdy jist tofu tofu recept syrove tofu tofu na sladko co z tofu recept z tofu recept s tofu recept na tofu recept na řízky z uzeného tofu recepty na tofu recept tofu

Zapomněl/a jsem heslo