

Tofu pěti vůní
Suroviny 4 porce
- 1 lžíce mořské soli
- 4,5 lžičky koření pěti vůní
- 3 lžíce hnědého cukru či bílého cukru
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 450 g tofu
- rostlinný olej na smažení
- 2 nadrobno nakrájené pórky
- rozebraná kolečka syrového pórku na ozdobu
- příloha rýže (pro 4 osoby)
Postup přípravy receptu
V misce smícháme mořskou sůl, čínskou směs pěti koření, hnědý cukr, česnek a zázvor.
Kusy pevného tofu nakrájím na 16 trojúhelníků.
Trojúhelníky obalíme ve směsi s česneku, zázvoru a koření. Příkryjeme potravinářskou fólií a dáme na hodinu do chladničky odležet.
V předehřátém woku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, vložíme do něj obalené trojúhelníky tofu a smažíme je ze všech stran zhruba 5 minut do zlatova. Potom je vyjmeme lopatkou s otvory a odložíme.
Uvařenou rýži dáme na talíře a posypeme pórkem a poté přidáme i osmažené tofu.
Poznámka od kuchařky
- Tofu po osmažení můžeme "vysušit" kuchyňskými utěrkami, i když tofu olej skoro vůbec nevsákne.
- Koření "Pětí vůní" koupíte ve specializovaných prodejnách.
- Obalení tofu: prsty každý trojúhelníček promneme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tofu pěti vůní
-
mnaaam tofu me ho prvne babicka udelala jako "smazak" a od ty doby se po nem muzu utlouct sice v mym pripade moc zdrave asi nebude neodpustim si tuny koreni chilli,kari atp... a nejradeji smazit... lepsi jak rizek:D
-
Ja z TOFU vyzeram asi takto ked ho zjem.
-
Tofu
-
Tofu NATURAL (bílé, neupravené) nemá samo o sobě žádnou chut, dá se dělat na sladko, na slano, záleží na tom, co k tomu přidáme... Jinak se prodávají i ochucené (Uzené, marinované, bylinkové, česnekové) bez konzervantů, barviv, prostě super
... Mě v Tescu stojí zhruba 20 kč jedna kostka. Takže když si uděláte jednu kostku (tj. 2 porce), určitě kdyby Vám to nechutnalo vás tolik ta dvacka bolet nebude
-
-
tak tofu jsem ještě neochutnala,koupila bych ho,ale když by mi nechutnal tak bych ho musela vyhodit a to by mi bylo líto.Jakou má chuť?????
-
tofu jsem zatím okusila pouze jednou a při mých obavách nemělo chybu
tento receptík se mi zamlouvá a tak mu dávam boďku
a snad se k tofu zase dostanu, abych jej mohla zkusit
-
Žížalo - souhlasím, také jsem hotovou směs koření pětí vůní použila na maso a sóju, jídlo bylo nezvyklé chuti, ale dobré.
-
Tofu máme rádi, koření pěti vůní jsem si kdysi míchala podle čínské kuchařky, dnes už jsem pohodlnější, koupím hotovou směs a vyzkouším. S tím kořením jsem dělala sójové boby a hovězí maso, bylo to zvláštní, nezvyklé, ale dobré.
-
Tofu jsem si dala minulý týden v asijském bistru. Ikdyž jsem měla jako přílohu rýži a orestovanou zeleninu v dobré omáčce, nechutnalo mi jejich tofu, bylo plané. Toto tofu se mi zdá chutné a přemýšlím, že si ho takto připravím sama. Mně osobně by rýže s pórkem nevadila ani bez šťávy, takže dávám bodík. Vítám tě mezi námi a jsem docela zvědavá na tvé další recepty
.
+4
-
Zdravá výživo, vítám tě mezi nás, do naší Topkové rodiny, jíž si se právě stala členem a přeju ti, aby se ti tu moc líbilo jako nám
K receptu se moc vyjadřovat nebudu-nic pro mne, mám ráda šťavnaté věci a tohle by bylo pro mne určitě suché a pak, nerada jím úplně zdravě -
Klariska: Co je dobré a co ne, to ať si každej ve svý hlavě přebere sám
. Jestli se Vám tento recept nelíbí, tak si přečtěte třeba nějaký, kde se objevuje bůček s výpečky, které budou zaručeně vlahé a polezou dobře do žalůdku..
To je asi vše, co k tomu můžu říct.
... Jinak s pestrou stravou souhlasím, však to není můj první ani poslední recept
.
-
Kdybyste okusovala tofu bez ničeho, zdravěji byste leda umřela. Člověk potřebuje pestrou stravu, z které si tělo vezme to, co potřebuje...to je samozřejmě jen můj názor.
-
Super recept
A keďže používam tofu veľmi často, tak súhlasím so Zdravou_vyzivou
Tofu tuk skutočne nenacucáva a nebojte sa tej ryže a pórku. Kombinácia ryže a pórku nie je suchá, ten pór tomu dá šťavu
Skutočne nie sú všade potrebné omáčky
A ak sa ozaj "bojíte", že ryža je suchá, tak ju nevarte, ale duste, bez tuku.
Posielam bodík + 2 -
Tofu nevsákne skoro žádný olej
, TOFU NENÍ ŘÍZEK VE STROUHANCE. Ono je rozdíl smažit a smažit. Ale ať si jí každej to co chce..
Dala jsem sem tento ozkoušený recept, pro ty co chtějí jíst ZDRAVĚJI - né úplně zdravě, to bysme okusovali tofu bez ničeho :D.