Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vláčná tvarohová bábovka s marmeládou

U kávy či šálku dobrého čaje vždy přijde k chuti sladký moučník. Vláčná bábovka z tvarohového těsta s meruňkovou a malinovou marmeládou je jednoduchá na přípravu a krásně voní už při pečení. Skvěle doplní pohodové odpoledne i slavnostnější chvíle.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 175 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Chlazené suroviny vyndáme včas z lednice, musí mít pokojovou teplotu. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh. Krok 3: Hladkou a polohrubou mouku promícháme s jedlou sodou a prosejeme. Krok 4: Změklé máslo vyšleháme s cukrem. Postupně přidáváme žloutky a nakonec zlehka zašleháme tvaroh. Krok 5: Do máslové hmoty postupně přimícháváme moučnou směs a nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný sníh. Krok 6: Každou marmeládu zvlášť naplníme do cukrářského sáčku a ustřihneme větší dírky. Krok 7: Do formy nalijeme jednu polovinu těsta. Po obvodu nastříkáme obě marmelády. Vše zakryjeme zbylým těstem. Krok 8: Formu vložíme do vyhřáté trouby a bábovku pečeme při 175 °C zhruba 50 minut. Krok 9: Bábovku necháme ve formě krátce zchladnout (zhruba 5-10 minut) a pak ji vyklopíme. Hotovou bábovku pocukrujeme.

TIP: Jak vyklopit bábovku z formy?

Zveřejněno 14. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2XmX

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2XmX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, máslo, cukr krupice, soda jedlá, tvaroh měkký, vejce, marmeláda malinová, marmeláda meruňková, tuk, mouka hrubá, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu