Bavorský guláš
Mezi tradiční a velice oblíbené pokrmy patří guláš. Pomalu dušené hovězí maso z kližky se krásně rozpadá v ústech a perfektně jej doplní lahodná omáčka. Příprava guláše sice vyžaduje více času, ale odměnou vám bude jeho výtečná chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí kližku očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme sádlo. Vložíme cibuli a restujeme dozlatova.
Krok 3: K orestované cibuli vložíme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání opékáme do zatáhnutí masa.
Krok 4: Pak přidáme rajský protlak, polovinu množství prolisovaného česneku a vše zaprášíme sladkou paprikou. Krátce osmahneme, podlijeme pivem a guláš pod pokličkou dusíme do té doby, než maso změkne.
Krok 5: Během dušení guláš občas promícháme a dle potřeby podléváme vývarem.
Krok 6: V malém množství vody rozmícháme mouku. Připravenou záklechtkou guláš zahustíme a provaříme alespoň 15 minut.
Krok 7: Hotový guláš dochutíme majoránkou, česnekem a dle potřeby solí.
Krok 8: Guláš podáváme s houskovým knedlíkem, ozdobený jarní cibulkou.
Zveřejněno 8. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNWr6
Moje poznámka
Bavorský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNWr6
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 11 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 14 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 16 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 17 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 18 hodinami
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
česnek,
mouka hladká,
pivo světlé,
protlak rajčatový,
vývar masový,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
majoránka,
kmín celý,
cibulka jarní
Komentáře (2)