Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Londýnské řezy

Pod názvem londýnské řezy se ukrývá moučník skládající se z máslového těsta, marmelády a bílkového sněhu se strouhaným kokosem. Sladké řezy jsou doslova potěšením pro vaše ústa a zmizí ze stolu doslova rychlostí blesku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 35 min

75 min (40 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Mouku promícháme s kypřicím práškem, moučkovým cukrem a prosejeme. Krok 3: K mouce přidáme špetku soli, žloutky, změklé máslo a vypracujeme hladké těsto. Krok 4: Těsto vyválíme na velikost plechu. Přeneseme jej na plech, který vložíme do trouby. Pečeme při 180 °C zhruba 10-15 minut. Krok 5: Korpus po upečení vyndáme z trouby a necháme lehce vychladnout. Poté jej potřeme marmeládou. Troubu nevypínáme, pouze stáhneme teplotu na 160 °C. Krok 6: Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháváme prosátý moučkový cukr. Nakonec opatrně vmícháme strouhaný kokos. Krok 7: Kokosovou hmotu rozetřeme na marmeládu. Řezy znovu vložíme do trouby a pečme při 160 °C zhruba 20 minut, do zrůžovění. Krok 8: Po vyndání z trouby řezy necháme lehce vychladnout a nakrájíme.

TIP: 16 inspirací na báječné řezy

Zveřejněno 20. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Londýnské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNW8W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Londýnské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNW8W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, žloutek, máslo, kypřící prášek, cukr moučkový, sůl, marmeláda, bílek, cukr moučkový, kokos strouhaný, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu