Londýnské řezy
Pod názvem londýnské řezy se ukrývá moučník skládající se z máslového těsta, marmelády a bílkového sněhu se strouhaným kokosem. Sladké řezy jsou doslova potěšením pro vaše ústa a zmizí ze stolu doslova rychlostí blesku.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Mouku promícháme s kypřicím práškem, moučkovým cukrem a prosejeme.
Krok 3: K mouce přidáme špetku soli, žloutky, změklé máslo a vypracujeme hladké těsto.
Krok 4: Těsto vyválíme na velikost plechu. Přeneseme jej na plech, který vložíme do trouby. Pečeme při 180 °C zhruba 10-15 minut.
Krok 5: Korpus po upečení vyndáme z trouby a necháme lehce vychladnout. Poté jej potřeme marmeládou. Troubu nevypínáme, pouze stáhneme teplotu na 160 °C.
Krok 6: Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháváme prosátý moučkový cukr. Nakonec opatrně vmícháme strouhaný kokos.
Krok 7: Kokosovou hmotu rozetřeme na marmeládu. Řezy znovu vložíme do trouby a pečme při 160 °C zhruba 20 minut, do zrůžovění.
Krok 8: Po vyndání z trouby řezy necháme lehce vychladnout a nakrájíme.
Zveřejněno 20. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Londýnské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNW8W
Moje poznámka
Londýnské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNW8W
Nejnovější recepty
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 48 minutami
Veselé trubičky s ovocným krémem
Přidáno před 2 hodinami
Jablečný koláč bez vajec a mléka
Přidáno před 2 hodinami
Třeboňský kapr na modro
Přidáno před 2 hodinami
Ovesná kaše s tvarohem pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Křehký jablečný koláč
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 31 minutami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 40 minutami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 3 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 3 hodinami
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Luck2 před 3 hodinami
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Kajkajak před 3 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
Lucie251 před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
test12 před 4 hodinami
Hovězí krk na houbách
test12 před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
žloutek,
máslo,
kypřící prášek,
cukr moučkový,
sůl,
marmeláda,
bílek,
cukr moučkový,
kokos strouhaný,
sůl
Komentáře (1)