Plněná rajčata se žampiony

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 porce Studená kuchyně 2 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

8 velkých rajčat
200 g žampiónů
100 g majonézy
100 g šunky
1 kyselá okurka
2-3 stonky petrželky
pepř
sůl
listy hlávkového salátu k podávání
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Žampióny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Rajčata omyjeme, mírně seřízneme vršky a částečně vydlabeme dužninu.

  2. Žampióny nakrájíme nadrobno, šunku také, jarní cibulku pokrájíme na jemná kolečka, dál přidáme na drobné kostičky pokrájenou kyselou okurku, posekanou polovinu petrželky a přidáme do směsi i pokrájenou rajčatovou dužninu a majonézu, opepříme a osolíme. Promícháme a směs naplníme do rajčat.

  3. Přiklopíme odkrojené vršky a ozdobíme zbylou petrželkou. Můžeme podávat na opraném listu hlávkového salátu.

Poznámka

Zdroj: časopis Zahrádkář, mírně upraveno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Plněná rajčata se žampiony

Zapomněl/a jsem heslo