Plněná rajčata se žampiony

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 porce Studená kuchyně 8 názorů

Suroviny

8 velkých rajčat
200 g žampiónů
100 g majonézy
100 g šunky
1 kyselá okurka
1-2 zelené lahůdkové (jarní) cibulky
2-3 stonky petrželky
pepř
sůl
listy hlávkového salátu k podávání
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žampióny podusíme na kousku másla nebo uvaříme v troše osolené vody, scedíme a necháme vychladnout. Rajčata omyjeme, mírně seřízneme vršky a částečně vydlabeme dužninu.

  2. Žampióny nakrájíme nadrobno, šunku také, jarní cibulku pokrájíme na jemná kolečka, dál přidáme na drobné kostičky pokrájenou kyselou okurku, posekanou polovinu petrželky a přidáme do směsi i pokrájenou rajčatovou dužninu a majonézu, opepříme a osolíme. Promícháme a směs naplníme do rajčat.

  3. Přiklopíme odkrojené vršky a ozdobíme zbylou petrželkou. Můžeme podávat na opraném listu hlávkového salátu.

Poznámka

Zdroj: časopis Zahrádkář, mírně upraveno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněná rajčata se žampiony

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Lenunka: Máš úplnou pravdu, že mi nevadí, když si někdo uzpůsobí recep podle své chuti.;-):-8 Já to totiž dělám často taky. :-D;-) Moc a moc děluji za vyzkoušení receptu a jsem ráda, že se ti recept líbí, i když po drobných úpravách ! ;-):-D Ale o tom vaření je - umět si poradit, upravit, atd...:-8:-D Jsi dobrá kuchařka, tak sis to prostě vylepšíla.:-);-):yes: Fotka je moc pěkná, rajčátka se na ní skoro smějou a bagetka volá po nakousnutí! :-Q:-8<3, super! Děkuji mockrát za vyzkoušení receptu :yes: a na stotisíckrát za pekné foto! :yes:<3:-K Moc zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Eja57: dvakrát do pusy, proto jsou dvě na porci:-D, podávala bych to jako předkrm, určitě to není na najedení:-), to pečivo je bageta, takže zas tak malá nejsou :-K, jo a je to normální velký talíř:-)

    casino: já myslím, že nejlíp by tam ladily nakládané žampiony, už je tam ta okurka, ty vařené mi přijdou tak nějak bez chuti, tak jsem je radši trošku osmahla, myslím, že MamlajděD drobné změny v receptu nevadí, sama říká, že si to každý musí upravit podle své chuti :-)

    MamlajdaD: teď ještě koukám, že v surovinách chybí cibulka, já ji tam dala, protože je v postupu, ale chtělo by to doplnit ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: no a ještě maličkou šalotku k tomu;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Lenunka:
    No, bych řek´, že žampiony dušené vs. vařené je jako nebe vs. dudy, že ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Lenu, to jsou taková mrňata jednou do pusy podle fotky :-?:yes:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    zbyly mi žampiony a na zahradě jsou rajčata, tak jsem vyzkoušela:-), žampiony jsem nevařila, ale podusila nakrájené na drobno na lžičce másla, jen co se vypařila voda, a do majonézy jsem přidala lžičku zakysané smetany na odlehčení a pár kapek worcesteru :-). Přidávám bodík a jestli nevadí, i foto :-):-K:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    mika59: Děkuju! :-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59

Tématické fráze: recep na zelene rajcata plnena rajcata s zampiony

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít