Bezlepková babka

Dietní recepty Bezlepkové Doba přípravy: 60 minut příprava , 45 minut tepelná úprava 4 názory

Dietní recepty Bezlepkové Doba přípravy: 60 minut příprava , 45 minut tepelná úprava 4 názory

Suroviny

5 středních jablek
4 vejce
100 g cukru krupice
20 g javorového sirupu
200 ml smetany
120 g Schär mix B mouky
1/2 ČL skořice
vanilkový cukr
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme jablka a polovinu nastrouháme nahrubo.
    Druhou polovinu nakrájíme na kostičky.

  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a necháme stranou.

  3. Žloutky dáme do mísy se zbytkem ingrediencí, kromě mouky. Vše dobře prošleháme a nakonec zašleháme mouku a vmícháme kostičky jablek.

  4. Na závěr lehce vmícháme sníh.

  5. Formu na koláč vystříkáme sprejem na pečení a nebo klasicky vymažeme a vysypeme mouku.

  6. Pečeme na 180 °C cca 45-50 min.

Poznámka od kuchařky

Byl to v podstatě klasický lepkový recept, který jsem předělala do BL podoby. Je opravdu neskutečně šťavnatý a vláčný. Vřele mohu doporučit.

Komentáře k receptu Bezlepková babka

  • srettka srettka (autorka receptu)

    Juraj Horak: děkuji za komentář,však je to mnohokrát hotová alchymie:-)

    Odpovědět

  • Juraj Horak Juraj Horak

    Super . Ocenuju . Delat to nebudu . Ale mam dlouhodobe celiakiu . Pred vice jak 30 roky to bylo velmi tezke . Ale Vas recept velmi pomuze zacinajicim bezlepkacum . Ja nemam problem udelat zadne jidlo podle receptu i bez lepku . Ale priznam se , nez jsem nasel vhodnou mouku na knedliky varene ve vode trosku to trvalo . To same s pecenim dobreho bezlepkoveho chleba .

    Odpovědět

  • srettka srettka (autorka receptu)

    Merylas: dîky moc:-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas (moderátorka)

    Jsem moc vděčná za to, že nemusím sobě a nebo svým blízkým vařit tzv. bezlepkově. Ale moc si cením všech receptů od těch, kteří se tak stravovat musí a není to jednoduché. :-K Za mě plný počet.:yes::-K

    Odpovědět