Jednoduché punčové řezy
Punčové řezy najdeme skoro v každé cukrárně. Jsou krásné na pohled a mají zcela specifickou chuť. Krásně odleželé jsou svěží a voní rumem. Připravte si s námi ty poctivé, domácí, a pohrajte si s barvami i polevou.
Suroviny pro 1 dávka
počet kusů podle velikosti řezů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 047 kJ / 4 553 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,35 g |
| Tuky | 77,83 g |
| Vláknina | 3,30 g |
| Cholesterol | 2,59 g |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 2,18 g |
| Sacharidy | 799,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dva plechy o rozměru 40 × 30 cm vyložíme pečicím papírem a ten lehce pomažeme studeným máslem (není to nutné, ale půjde lépe stáhnout z korpusu). Troubu včas předehřejeme na 170–180 °C.
Krok 2: Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přisypeme prosátou mouku a pomocí metličky opatrně promícháme. Těsto vlijeme na jeden z připravených plechů.
Krok 3: Pečeme 5-7 minut (nebo podle zkušenosti s vlastní troubou) a upečený plát necháme vychladnout.
Krok 4: Stejným způsobem připravíme a upečeme i druhé těsto, akorát ho před pečením obarvíme červeným gelovým barvivem.
Krok 5: Oba vychladlé pláty rozkrojíme podélně na 2 poloviny.
Krok 6: Vodu s cukrem a kyselinou citronovou svaříme na sirup a necháme vychladnout. Přilijeme rum (pro verzi bez alkoholu přidáme pár kapek rumového aroma a vodu) a promícháme.
Krok 7: Nyní můžeme začít skládat. Jeden světlý plát položíme na plech a potřeme ho marmeládou. Na něj položíme barevný plát a rovnoměrně ho prolijeme polovinou rumového rozvaru. Opět ho potřeme marmeládou a položíme na něj světlý plát. Ten prolijeme zbytkem rozvaru, potřeme marmeládou a přikryjeme barevným plátem.
Krok 8: Řezy přikryjeme pečicím papírem a zatížíme druhým plechem. Necháme odležet nejméně 3 hodiny (nejlépe přes noc).
Krok 9: Cukr utřeme s horkým mlékem, citronovou šťávou a solamylem do hladké polevy.
Krok 10: Odleželé řezy podélně rozpůlíme na dva úzké pásy a polijeme je polevou.
Krok 11: Moučník necháme ztuhnout a na závěr je ozdobíme čokoládovou polevou. Než poleva úplně zaschne, nakrájíme ho na úzké řezy.
Zveřejněno 7. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduché punčové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/20Pj
Moje poznámka
Jednoduché punčové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/20Pj
Nejnovější recepty
Pizza z listového těsta s plněným okrajem
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová panenka s nádivkou ze sušených švestek podle Mirka Kaliny
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí paličky ve slanině
Přidáno před 5 hodinami
Fazolový salát s mrkví a párkem
Přidáno před 13 hodinami
Batátová kaše
Přidáno před 14 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
ZuzkaK. před 1 minutou
Mramorová bábovka s marmeládou
jurcova1990 před 3 minutami
Frankfurtská jemná polévka
Stokynka před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
Ajkad před 1 hodinou
Kuřecí s medovo-hořčicovou omáčkou s koprem
Diesel před 2 hodinami
Cuketový perník
lunav1 před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
lunav1 před 3 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
alena.kyp před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Atilla před 5 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 13 hodinami
Tématické fráze:
puncove rezy,
punčové řezy recept,
jednoduché řezy,
punčový řez recept,
punčovy řezy,
recept na punčový řez,
punčovy rez,
jednoduché recepty,
recepty řezy,
recept na punčové řezy,
punčové řezy od mámy,
recept na rezy,
jedoduchy puncovy rez,
puncove řezi,
puinčový řez,
puncive rezy,
jednoduchy pumcovy rez,
punčová hmota
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
potravinářské barvivo,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
voda,
rum,
kyselina citronová,
cukr moučkový,
mléko,
šťáva citronová,
solamyl,
poleva čokoládová
Komentáře (69)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ale konečný výsledek super, chuť vynikající, recept není tak náročný, jak jsem si na první pohled myslela
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0