Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové perníčky

Vánoce jsou pomalu za dveřmi a spolu s nimi přichází čas pečení cukroví. Na sváteční tabuli nikdy nesmí chybět perníčky, bohatě zdobené bílkovou polevou. Do jejich přípravy můžete zapojit i vaše ratolesti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 52 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez doby odležení těsta

52 min (40 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku promícháme s jedlou sodou, kypřicím práškem, perníkovým kořením, moučkovým cukrem a prosejeme. Krok 2: K sypké směsi přidáme změklé máslo, vejce a med. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet v lednici 24 hodin. Krok 3: Druhý den včas předehřejeme troubu na 160 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary, které přenášíme na připravený plech. Krok 5: Plech vložíme do trouby a perníčky pečeme při 160 °C zhruba 10-12 minut. Krok 6: Upečené perníčky potíráme žloutkem. Krok 7: Připravíme bílkovou polevu na zdobení perníčků. Moučkový cukr prosejeme. Krok 8: K bílku přidáme citronovou šťávu, kukuřičný škrob a po částech metličkou zašleháváme prosátý moučkový cukr. Šleháme, dokud nevznikne hladká a lesklá poleva. Krok 9: Polevu plníme do cukrářského sáčku a perníčky zdobíme dle vlastní fantazie. Perníčky můžeme také ozdobit cukrářským zdobením. Krok 10: Perníčky skladujeme v suchu.

TIP: Perníčky - ozdobí stůl a provoní domov

Zveřejněno 22. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Medové perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB9mX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Medové perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB9mX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, soda jedlá, prášek do perníku, máslo, vejce, med, koření do perníku, cukr moučkový, žloutek, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová, škrob kukuřičný, zdobení cukrářské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu