Maková rýžová kaše a mléčná rýže

hosta Kuchařka: hosta

Sladká jídla 6 názorů

Suroviny

2 dl kulatozrnné rýže (nejlépe arborio)
cca 500 ml mléka
špetka soli
lžíce cukru
lžička mleté skořice
2-3 lžíce mletého máku
Na mléčnou rýži navíc:
zakysaná smetana
med
-
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pokud nemáte mlékovar, doporučuju rýži (nepranou) začít vařit nejdříve ve vodě a později dolévat mléko a míchat a míchat, aby se nepřipálila. V mlékovaru jsem ji vařila jen v mléce.

  2. Když je rýže krémová a skoro hustá, osladíme, přidáme skořici a mák a necháme ještě trochu povařit.
    Podávat můžeme s ovocem, dá se zapéci jako flameri - normální rýžová kaše, jen ten mák je tam navíc.

  3. Když do části makové rýžové kaše přidáte zakysanou smetanu, máte mléčnou rýži lepší než od Mullera.
    Maku můžete přidat podle své chuti, doporučuji dosladit medem.

Poznámka

Inspirovala mne Tejaja se svým makovým kuskusem a protože kuskus nemusím, mák ano, tak jsem zkusila s rýží. Je to dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 57 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Maková rýžová kaše a mléčná rýže

Tématické fráze: rýžová kaše v parnim hrnci rýžová kaše recept rýžová kaše s mákem rýže s mákem mléčná rýže recept příprava mléčné rýže rýže s mákem recept kaše z rýže krémová mléčná rýže vaření v mlékovaru mléčná rýže se smetanou jak vařit v mlékovaru rýže mák mléčná kaše s mákem rýžová kaše s tvarohem, švestkami a skořicí rýžová kaše s tvarohem, švestkami a mákem ovesná kaše recept v mlekovaru ryzova kase z mlekovaru mlecna ryzova kase s ovocem recept kaše z mlékovaru