Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké kokosky

Ideální způsob, jak využít bílky, které zůstanou po pečení vánočního cukroví. Stačí nad párou ušlehat bílky s cukrem, doplnit mletým kokosem, nastříkat kokosky na plech a sušit v troubě dorůžova. A máme hotový další druh vánočního cukroví.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 180 min

220 min (40 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 100 kusů

100kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme vodu a připravíme misku, která bude ležet na hrnci tak, aby se dno nedotýkalo vody. Vodu přivedeme k varu. Do misky dáme bílky a postavíme na hrnec. Krok 2: Bílky mírně vyšleháme a postupně do nich zašleháváme krupicový cukr. Ve vodní lázni šleháme, než se cukr zcela rozpustí. Krok 3: Po rozpuštění cukru sníh vyšleháme dotuha mimo vodní lázeň. Krok 4: Do pevného sněhu zlehka postupně vmícháme kokos. Krok 5: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 100 °C. Krok 6: Hotovou hmotu dáme do cukrářského sáčku a stříkáme malé kokosky. Krok 7: Kokosky sušíme v troubě vyhřáté na 100 °C, do světle růžové barvy. Kokosky jsou hotové, když se lehce odlepí od papíru.

TIP: 16 tipů na bílkové cukroví

Zveřejněno 22. 11. 2025

Poznámka autorky Veruncicka

Z uvedeného množství je 100 ks malých kokosek. Celková doba tepelné úpravy je uvedena pro všech 100 kokosek, které vyjdou přibližně na 4 plechy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Křehké kokosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr9yR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz