Suroviny
Porce: cca 3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 442 kJ / 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,68 g |
Tuky | 7,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kneipova polévka, jak ji vařily naše babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lL3r
Moje poznámka
Kneipova polévka, jak ji vařily naše babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lL3r
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 4 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 8 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 13 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 3 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 5 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 5 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 5 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 6 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 6 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 8 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 10 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Alenulle před 10 hodinami
Tématické fráze:
kneippův chodník doma,
kneippova nožní procedura,
co je kneippův chodník,
recepty co vařily babičky,
recepty od babičky,
co vařily babičky,
kucharka ceskoslovenske hospodyne,
kneippův chodník na doma,
držková polévka německy,
panádlová nádivka,
kneippova chlebová polévka,
jak vařily babičky,
kneippův suxhý chodník foto,
polevka z kapusty hlavy,
kneippova procedura,
kneippův chléb recept,
držková polévka dle od babičky,
kneippova metoda-lázně,
polevky babičky,
chodník recepty
Suroviny:
kapusta,
vejce,
chléb,
sůl,
pepř,
masox
Komentáře (28)
Jano, moc děkuju za recept, teď už vždycky budu vědět, co dělat se zbytkem kapusty
Jani,doufám,že promineš ten komentář
"mastné, nemastné"
Chybička se vloudila
O jeho nebezpecnosti se zacalo "tusit" az v sedesatych letech. Prvni vysledky fundovanych studii byly dokonceny nekdy pred 25ti lety.
Nase babicky urcite nic nevedely. Pamatuji jen, ze nam detem bylo zakazovano tekute Maggi, protoze "presolene".
Kostka masoxu v polevce nikoho nezabije, ale je treba pocitat s tim, ze glutamat je prakticky ve vsech prumyslovych mastnych vyrobcich (a bohuzel i v mnoha nemastnych). Je treba tedy "hlidat" jejich finalni soucet.
magdalenka: Pamatuji si tez a dokonce, kdyz se nikdo nedival, tu lzicku jsem s radosti olizla.
Som zvedavá, čo ešte Jana R. objaví v tej knihe, teším sa.
Jsem ráda,že jsi vyfotila i rcp z knihy.Je i z textu vidět,jaké koření a dochucovadla se už tenkrát používala,za co nás tady mnohdy klepou přes prsty