Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italská krémová smetanová bramboračka

Jak na krémovou polévku jen z několika základních surovin? Restovanou cibuli s česnekem stačí s bramborami uvařit ve vývaru, rozmixovat dohladka a spojit se smetanou. Na talíři polévku ozdobte parmazánem či křupavou pancettou a posypte čerstvou natí.

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, dobře omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželku (či jinou zelenou nať) opláchneme a necháme okapat. Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme cibuli a necháme ji lehce zesklovatět. Poté přidáme česnek a krátce ho orestujeme, aby se rozvoněl. Krok 3: Přidáme brambory, vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a při snížené teplotě zvolna vaříme asi 20 minut, dokud brambory nezměknou. Krok 4: Asi 2–3 lžíce brambor odložíme stranou k servírování, polévku rozmixujeme dohladka. Přilijeme smetanu, necháme ji prohřát a polévku případně dochutíme. Krok 5: Do misek nebo talířů nalijeme polévku, přidáme trochu odložených brambor a posypeme nasekanou zelenou natí. Na závěr můžeme dozdobit parmezánem nebo pancettou.

TIP: Oblíbené pokrmy z italské kuchyně

Zveřejněno 3. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73VRG

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73VRG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, cibule, smetana ke šlehání, česnek, vývar kuřecí, máslo, olej, pepř mletý, sůl, parmazán, pancetta, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu