Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí guláš s kapií

Jedním z nejtypičtějších českých jídel je zcela jistě guláš. Nemusí být ale vždy z hovězího masa. Jehněčí guláš na cibulovém základu se slaninou, doplněný o kapii a pro odvážnější i feferonku, určitě stojí za vyzkoušení.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme, odblaníme, zbavíme tuku a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu pokrájíme na kostičky. Krok 2: Na oleji zpěníme kostičky slaniny a cibuli. K cibulovému základu přidáme nakrájené maso. Lehce orestujeme, osolíme, opepříme a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Zvolna dusíme do poloměkka. Krok 3: Šťávu vydusíme na tuk. Maso poprášíme hladkou moukou, znovu opečeme, posypeme sladkou mletou paprikou a promícháme. Přidáme rajčatový protlak, nakrájenou feferonku (podle chuti ji můžeme vynechat) a zalijeme vývarem nebo horkou vodou. Promícháme a opět zvolna dusíme, až je maso měkké. Krok 4: Nakonec do guláše vmícháme na nudličky nakrájenou kapii a krátce podusíme. Krok 5: Podáváme s čerstvým chlebem, bramborami na loupačku nebo kynutým knedlíkem.

TIP: Knedlíky - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 3. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jehněčí guláš s kapií

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkWgA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jehněčí guláš s kapií

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkWgA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso jehněčí, olej, slanina, cibule, sůl, pepř mletý, mouka hladká, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, feferonka, kapie

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu