Jehněčí guláš

Suroviny

1 kg jehněčího masa s kostí
3 cibule
olej
1-2 feferonky
cca 5-6 stroužků česneku (dle chuti)
majoránka
sůl
1 bobkový list
6 kuliček celého pepře
2-3 lžíce mleté papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
200 g zelí
cca 1,5 l vody
500 g brambor
2 rajčata
1 paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Vložíme nasekané mäso aj s kosťami, krátko orestujeme, zasypeme mletou paprikou, pridáme bobkový list, korenie, majoránku, prelisovaný cesnak, pretlak a feferónku. Osolíme a zalejeme vodou.
    Varíme pomaly asi 1 hodinu, kým nie je mäso skoro mäkké.

  2. Pridáme narezanú kapustu,na kocky nakrájané zemiaky a paradajky a na rezance narezanú papriku. Varíme domäkka.

  3. Podávame s chlebom.

Poznámka od kuchařky

Najlepší je guláš varený vonku na ohni v kotlíku. Ale keď sa to nedá, tak musí byť dobrý aj z hrnca.

Komentáře k receptu Jehněčí guláš

K receptu nejsou žádné komentáře.