Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční kapr s bramborovým salátem

Mezi tradiční česká štědrovečerní jídla rozhodně patří smažený kapr s bramborovým salátem. Dozlatova osmažený kapr je na povrchu pěkně křupavý a s trochou vychlazeného bramborového salátu chutná skvěle.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odležení do druhého dne

120 min (80 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odležení do druhého dne)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vykuchaného kapra očistíme od šupin a rozřízneme ho na půlky. Ostrým nožem odstraníme páteř a velké kosti. Vzniklé filety napříč hustě nařízneme, abychom přeřízli drobné kostičky. Krok 2: Kapra naporcujeme na jednotlivé porce, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Přikryjeme fólií a necháme odležet v lednici do druhého dne. Krok 3: Den předem také uvaříme očištěnou kořenovou zeleninu, vejce natvrdo a dobře omyté brambory ve slupce. Krok 4: Do velké mísy nakrájíme oloupané brambory na kostičky nebo je potlačíme přes mřížku. Zeleninu pokrájíme najemno, vejce a okurky můžeme nastrouhat na hrubém struhadle. Krok 5: Osolíme, opepříme a přidáme hořčici. Vše pečlivě promícháme a nakonec salát spojíme majonézou. Necháme uležet v chladu do druhého dne. Krok 6: Druhý den porce kapra osušíme papírovou utěrkou, osolíme a obalíme v mouce, osolených a rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme na pánvi ve vyšší vrstvě oleje. Krok 7: Smaženého kapra podáváme s bramborovým salátem.

TIP: Štědrovečerní inspirace

Zveřejněno 18. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vánoční kapr s bramborovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO5Yv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vánoční kapr s bramborovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO5Yv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Osvědčená klasika na vánoční tabuli.

Normální klasika, že by to na těchto stránkách ještě nebylo?

A kdy kapra osolíme? Já bych doporučovala den předem, před uležením. 🙂

Dajda: kapr je solen před obalováním (bod 4), ale jistě, nasolit jej můžete i na uležení :) někdo solit nedoporučuje a jiný zas ano ...

veronika_straka: No teď už ano, když to bylo doplněno! 😉

Suroviny:
kapr, citron, sůl, mouka hladká, strouhanka, vejce, sůl, olej, brambory, mrkev, petržel, celer, cibule, okurky sterilované, vejce, sůl, pepř mletý, hořčice, majonéza

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu