Vánoční kapr v marinádě

Lusinda79 Kuchař:

Ryby 6 názorů

54

Suroviny

8 kousků stáhnutého kapra
1 velký bílý jogurt
2 vejce
pepř
sůl
lžíce hořčice
1/2 citronu
strouhanka
olej na smažení
citronové skrojky k podávání
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kapra opláchneme, osušíme a pokapeme citronem.

  2. Z jogurtu, vajec, pepře a hořčice umícháme marinádu do které kapříka naložíme cca na 24 hodin. Kapr se zbaví nepříjemné bahenní pachuti, kterou některé větší kousky mají, a i obalování je snazší.

  3. Poté kapra lehce otřeme z přebytečné marinády, osolíme a obalujeme ve strouhance.

  4. Smažíme ihned, nejlépe ve fritéze. Podáváme ozdobené kouskem citronu.

Poznámka

Kdo má rád, může přidat i stroužek česneku.Já to ale nedělám, mám pocit, že pak kapr přijde o svou přirozenou chuť a nepoznáte, jakou rybu jíte.Jogurt doporučuji smetanový z Chocně, protože je krásně hustý, můžete jej ale nahradit i zakysanou smetanou.Rozpis je pro čtyři osoby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 133 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vánoční kapr v marinádě

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tak toto dělávám s kuřecím a vepřovým masem,ale na kapra mě to nikdy nenapadlo:-O:-O
    Děkuji za príma nápad:-K+:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Zkusím ;-), už proto, že je potřeba ho spotřebovat. Takže vlastně děkuji za připomenutí!!

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Elizo. já měla toho kapříka od listopadu v mrazáku a byl supr, jak vidíš žiju, nic se nestalo:-DPo namočení do mléka je kapřík křehký, šťavnatý a vezme mu takovou tu-já tomu říkám "rybynu", ale ne rybí chuť, spíš rybí vůni-pachuť. Jednoduše je každopádně lepší a já to tak dělám pokaždé, tak to vyzkoušej a uvidíš.:-p;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Já mám kapra v mrazáku ještě od Vánoc a asi bych ho měla spotřebovat, jestli už není pozdě... Co myslíte?
    Bibi, co udělá to naložení do mléka? Dělávám tak kuřecí, je výborné, měkké a šťavnaté - tak trochu jako v KFC. Ale co to provede s kaprem? A můžu mu nechat kůži? Mám příčné filety...
    Ď.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Kapříka jsme měli před 3 dny a jelikož jsem si ho vyfotila, dávám ho k tomuto receptu. Sice nebyl naložený v marinádě, ale byl 24 hodin namočený ve slaném mléce. Byl výbornej a ještě mám jednoho.;-),taky na něj přijde čas.:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    :-O:-p - tak pro sebe si ho udělám. Manžel je na ryby prý alergik :-D - ale filé do něj 24. nacpu :-D

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kapr namočený v mléce kapr v mléce kapr nalozeny v mlece recept na vánočního kapra kapr v jogurtu naložení kapra do mléka naložený kapr v mléce naložení kapra kapr recepty kapr naložený v jogurtu naložení vánočního kapra naložený kapr recepty na vánočního kapra kapr do mléka kapr mléko kapr v mléku smažený kapr recept jak nalozit kapra kapr naložený v mléku kapr jogurt

Zapomněl/a jsem heslo