Vepřové na kmínu podle ČSN
Vepřové na kmínu patří k tradiční české kuchyni. Jednoduché suroviny, pomalé dušení a vůně kmínu vytvoří poctivé jídlo, které zahřeje a zasytí. Šťavnaté maso skvěle chutná s knedlíkem nebo bramborem.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuľu olúpeme a nakrájame na nadrobno. Mäso očistíme a nakrájame na kocky.
Krok 2: V hrnci na masti orestujeme cibuľu dozlatista.
Krok 3: Pridáme rascu (kmín), premiešame a necháme trocha rozvoňať, pridáme mäso pokrájané na kocky, osolíme, a opečieme aby sa zatiahlo.
Krok 4: Podlejeme trochou vody a prikryté dusíme na miernom ohni domäkka. Mäso občas premiešame, v prípade potreby podlievame horúcou vodou. Mäkké bolo asi za 1 hodinu dusenia.
Krok 5: Potom mäso vyberieme dierkovanou naberačkou do čistého kastróla a odložíme.
Krok 6: Šťavu z mäsa vydusíme na tuk. Pridáme múku, ktorú opražíme, zalejeme teplou vodou, dobre premiešame a povaríme aspoň 15 minút.
Krok 7: Vzniknutú omáčku precedíme cez sitko na odložené mäso. V sitku nám zostanú už len zvyšky rasce a nerozvarenej cibule, tieto vyhodíme.
Krok 8: Omáčku s mäsom trocha prevaríme. Omáčka je hladká, tukom lesklá, mäso mäkké a šťavnaté. Podávame s ľubovoľnou prílohou, ja som robil deň predtým žemľovú knedlu, tak bolo s knedľou.
Zveřejněno 9. 12. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové na kmínu podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w3KG
Moje poznámka
Vepřové na kmínu podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w3KG
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 10 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 15 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 17 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
kolarz90 před 3 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 3 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 5 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 5 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 6 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 6 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 8 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 8 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
sádlo,
cibule,
kmín celý,
sůl,
mouka hladká,
voda
Komentáře (2)