Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem

Nakládané sýry se výborně hodí jako pochoutka k posezení s přáteli i jako originální jedlý dárek pro nejbližší. S pečeným česnekem a šťavnatými rajčátky stačí oblíbený sýr proložit bylinkami, zalít olejem a nechat odležet.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180°. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Rajčátka omyjeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku skrojíme na koncích, dáme do alobalu, pokapeme olejem, osolíme a zabalíme. Krok 3: Na připravený plech položíme česnek zabalený v alobalu, přidáme rajčátka, osolíme je, opepříme a pečeme v předehřáté troubě asi 15–20 minut. Krok 4: Mezitím nakrájíme sýr na kostičky libovolné velikosti. Krok 5: Připravíme omytou sklenici či uzavíratelnou dózu. Krok 6: Po upečení česnek rozbalíme, opatrně oloupneme a nakrájíme na plátky. Krok 7: Do zvolené nádoby vrstvíme sýr, česnek a pečená rajčátka. Vrstvy lehce posypeme provensálským kořením a zalijeme olejem. Krok 8: Necháme alespoň 3 dny odležet v lednici.

TIP: Na co si dát pozor při nakládání sýrů

Zveřejněno 17. 12. 2025

Poznámka autorky BinaSa

Já zvolila Balkánský sýr, ale skvěle se hodí i mozzarella kuličky, niva, měkký nezrající sýr, gouda... prostě kdo co má rád.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7Pr

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7Pr