Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený kostrbáč z vařených brambor

Receptů na jednoduchá bramborová jídla k obědu nebo k večeři není nikdy dost. Zvlášť když vše stačí jen nastrouhat, nakrájet a smíchat. Majoránkou, česnekem a uzeným masem provoněné brambory jsou přesně tím jednoduchým receptem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby chladnutí brambor

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby chladnutí brambor)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí oloupeme. Krok 2: Troubu zapneme na 180 °C. Krok 3: Cibuli očistíme a nakrájíme. Česnek očistíme a nastrouháme. Slaninu a uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Krok 4: Na pánev dáme restovat slaninu. Až pustí tuk, přidáme cibuli a uzené maso, nakonec česnek, a jak se rozvoní, stáhneme z plotny. Krok 5: Do mísy nastrouháme najemno brambory, přidáme směs z pánve, rozklepnutá vejce, krupici, majoránku a dobře promícháme. Krok 6: Dle chuti osolíme a opepříme. Krok 7: Sádlem vymažeme formu na pečení nebo plech a směs brambor rozprostřeme a lehce uhladíme. Krok 8: Pečeme asi 30 minut, dokud není navrchu zlatá kůrka.

TIP: Jak dlouho vařit celé brambory ve slupce

Zveřejněno 15. 1. 2026

Poznámka autorky BinaSa

Potřebujeme zapékací mísu o rozměrech 30 × 20.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk7Xk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk7Xk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
brambory, slanina, maso uzené, vejce, krupice, cibule, česnek, majoránka, sůl, pepř mletý, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu