Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka s kmínem a strouháním

Jednoduchá a rychlá zeleninová polévka dokáže do jídelníčku dodat vlákninu a zahřát v chladných dnech. Díky přidaným bramborám, batátům a strouhání také skvěle zasytí. Díky česneku a pórku bude také krásně aromatická.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory a batáty oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev a petržel očistíme, omyjeme. Jednu mrkev nastrouháme najemno, zbytek nakrájíme na kolečka nebo půl kolečka. Kapustičky rozkrojíme na čtvrtiny. Pórek nakrájíme na proužky. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: V hrnci na troše oleje orestujeme nastrouhanou mrkev s kmínem, dokud nepustí barvu a nerozvoní se. Krok 3: Přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a koření a restujeme asi 5 minut. Krok 4: Přidáme Vegetu, sůl a pepř, zalijeme vodou a vaříme doměkka asi 20 minut. Krok 5: Dále připravíme strouhání: z mouky vytvoříme hromádku s důlkem, vyklepneme do ní vejce a vypracujeme tuhé těsto, aby šlo krásně strouhat na hrubém struhadle. Krok 6: Nastrouháme přímo do polévky a 3 minutky povaříme. Krok 7: Nakonec rozklepeme vejce, rozšleháme a vmícháme do polévky. Krok 8: Hotovou polévku dle chuti dosolíme a dopepříme.

TIP: Polévky, které nás zahřejí - oblíbené recepty

Zveřejněno 29. 1. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx8r7

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx8r7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, batáty, mrkev, petržel, kapustičky, pórek, česnek, kmín celý, vegeta, koření nové koření, bobkový list, vejce, sůl, pepř mletý, olej, voda, vejce, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu