Polévka z vepřových kostí s vaječným kapáním
Recept ještě nebyl hodnocenKosti s kořením a solí dáme velmi pozvolna vařit. Pokud ale spěcháme, můžeme použít i tlakový hrnec.Než se nám kosti uvaří, očistíme a nakrájíme zeleninu, té dáme hodně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 251 kJ / 60 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,40 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,00 g |
– cukry | 2,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kosti s kořením a solí dáme velmi pozvolna vařit. Pokud ale spěcháme, můžeme použít i tlakový hrnec.Než se nám kosti uvaří, očistíme a nakrájíme zeleninu, té dáme hodně…
Pokud dáváte přednost krémovým polévkám, je tento recept pro vás jak stvořený. Polévka z pečené zeleniny je plná chuti a díky batátu je příjemně nasládlá. Podáváme ji s…
Dobře očistíme a opláchneme pórek, odstraníme vrchní lístky kapustiček a oškrábeme bramboru. Pórek nakrájíme na kolečka, kapustičky na čtvrtky a bramboru na kostičky.Do…
V pestrém jídelníčku by měly být zastoupeny také luštěniny, které jsou bohaté na vlákninu. Zeleninová směs je luštěnin opravdu plná, naleznete v ní hrách, čočku, ale…
Ragú je masová směs se zeleninou. Podává se s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Přílohou mohou být těstoviny, knedlíky nebo rýže. Směs se dá…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi.Maso vyjmeme a do pánvičky dáme šalotku na půlměsíčky, nasekaný česnek, krátce povařené kapustičky,…
100 g másla nebo tuku na pečení 100 – 200g anglické slaniny na nudličky 1 velká cibule na větší kostičky nechat na hluboké pánvi zesklovatět potom přidat 1 velkou…
Cibuli si nakrájíme nadrobno, brambory po očištění na manší kousky, česnek na plátky, kapustičky na půl a na ozdobu můžeme některé nechat celé, zeleninu kterou použijete…
Mleté maso dáme do mísy. Vodnici nebo ředkev nastrouháme na větší slzy a přidáme k masu. Dále přidáme kečup, papriku, nasekanou růžičkovou kapustu, vejce, malé kostičky…
Maso pomeleme, obě kapie, slaninu a jednu cibuli nakrájíme na kostečky, zbytek cibule na kolečka. Nakrájené rohlíky na kolečka namočíme v troše mléka, jen aby nasákly a…
Quiche, francouzský koláč z křehkého těsta, můžeme připravit na mnoho způsobů. Koláč s náplní z vařených brambor, žampionů a kapustiček je velmi chutný a navíc dobře…
Nejrychlejší a nejsnadnější jídlo.Uvaříme rýži, kterou následně smícháme se zeleninou, kterou jsme před tím osmažili na cibulce.Rizoto dochutíme solí a pepřem. Podáváme…
Očištěnou slepici dáme do 1,5-2 litrů vody, osolíme, přidáme celou cibuli a česnek, přivedeme k varu a při snížené teplotě vaříme 2-3 hodiny do měkka. (Pokud nechceme…
Z kapustiček odřízneme košťálky, je-li třeba, odstraníme vrchní listy, důkladně omyjeme a rozpůlíme. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, necháme ji…
Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme rozdrobenou kostku kvasnic (asi 40 g) a mícháme, dokud se nerozpustí a poté zase neztuhnou.Přidáme 30 g…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme slaninku, nasekaný česnek, pokrájené žampiony, na kostičky nakrájenou papriku a krátce restujeme. Směs osolíme, přidáme kurkumu, pepř,…
Maso musíme naložit den, či dva i více dní dopředu do marinády.Olivový olej (asi 5 lžic, množství je jen orientační) smícháme s utřeným česnekem, červenou paprikou,…
V hrnci na tuku si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a osmažíme do sklovita, přidáme mouku a osmažíme do světlehněda, Pak přidáme zeleninový vývar, zalijeme vodou dle…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, kapustičky rozpůlíme, mrkev nakrájíme na kolečka a česnek nahrubo nasekáme.V hluboké pánvi na rozehřáté sádlo dáme opékat maso…
Kapustičky si uvaříme v okořeněné vodě téměř do měkka. Vodu slijeme, vývar si ponecháme. Rozšťoucháme a ještě dokořeníme dle své chuti.. Vymazanou zapékací misku…
Snadné a výživné polévky by neměly v našem jídelníčku chybět. Na všední, ale i sváteční den si můžeme připravit tuto pestrobarevnou polévku. Najdeme v ní spoustu…
Kuřecí prso nakrájíme na menší kousky. Na pánev dáme 2 lžíce estragonového oleje, na něm osmažíme 4 celé stroužky česneku do zlaté barvy. Česnek odstraníme, a na olej…
Ve větším hrnci na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou uzeninu, poté ji děrovanou naběračkou vytáhneme a odložíme na později. Do puštěného tuku dáme do zrůžovění…
Kapustičky očistíme, väčšie prekrojíme, opláchneme a dáme variť do osolenej vody na 15 - 20 min., ako nám vyhovuje. Mandle vhodíme do vriacej vody, oblanšírujeme,…