Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový dezert z časopisu Blesk

Tvarohový koláč podle časopisu Blesk je lahodný moučník, který potěší všechny milovníky jemných a krémových chutí. Spojuje svěžest tvarohu s lehkým těstem a nadýchanou bílkovou čepičkou. Na jazyku vytvoří dokonalou harmonii.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru cca 25 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 506 kJ /
3 706 kcal
Bílkoviny117,67 g
Tuky177,42 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 1,64 g
Sodík 790 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy407,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme nahřívat na 180 °C. Připravíme dortovou formu, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Nejdříve připravíme spodní korpus. Z mouky, vajec, prášku do pečiva, másla a cukru vypracujeme těsto, které rozprostřeme do připravené formy. Krok 3: Připravíme náplň. Tvaroh nejprve rozmixujeme s mlékem. Přidáme vejce, cukr, olej a pudinkový prášek. Rozmícháme a vzniklou náplň vylijeme na těsto. Rovnoměrně rozetřeme a vložíme do vyhřáté trouby. Krok 4: Ve vyhřáté troubě pečeme při 180 °C asi 30 minut. Krok 5: Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu. Po 30 minutách potřeme vyšlehaným sněhem koláč. Posypeme moučkovým cukrem a vložíme zpět do trouby. Krok 6: Dopečeme zhruba 5-10 minut tak, aby sníh lehce zhnědnul. Poté moučník vyndáme a necháme vychladnout.

TIP: Oblíbené recepty na další tvarohové moučníky

Zveřejněno 9. 6. 2011

Poznámka autorky ivulinka

Recept pochází z časopisu Blesk Vaše recepty, autorkou je Martina Čížková z Datyně. Tímto jí děkuji za príma receptík k odpolední kávičce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAyB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAyB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vyborne,podarilo se. Moc dekuju za recept

Ninka123: ❤️

Tiež poznám z minulosti - vravievali sme mu "koláč, ktorý sa potí"😂

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept a krásné foto, kdysi jsem udělala moučník podle stejného receptu a měl úspěch. :-K

Dajda: děkuji za rychlou odpověď:-*

[email protected]: 30 minut na 180 stupňů, je to tam! ;-)

Co je to rozpečený koláč??? Jak dlouho má být v troubě aby byl rozpečený???????:-((Díky.

:yes: mám vyzkoušeno a je to luxus, dávám palec nahoru a ukladam :)

marepavla: děkuji, že jsi vyzkoušela a že vás recept nezklamal:-K

Mikel František: tady jste webu Toprecepty.cz, asi jste se spletl a po emailu do Blesku pátrejte jinde, děkuji za pochopení.

Nevíte někdo co je to "nahatý máslo"?Bylo to v jednom receptu v posledním čísle.

senky:Jani, díky za pochvalu i za fotěnku:-K

Byl dnes na odpoledne a byl vynikající:yes::yes: svědčí o tom už jenom drobečky v pekáči:-D:-D dokládám fotem;-)

Baruško, potěšila jsi mě jak komentíkem, tak i fotkou, díky:-K

Ivanko - diky za vyborny nedelni moucnicek :yes:21:yes: Pridavam i fotku:-K

Tématické fráze:
blesk pro ženy, blesk.cz, blesk pro ženy recepty, blesk recepty, tvarohový dezert, časopis blesk vaše recepty, blesk pro ženy.cz, bleskprozeny.cz, blesk cz, blesk cz, recepty z blesku pro ženy, tvarohové dezerty, časopis blesk-vaše recepty, recepty blesk, blesk recepty.cz, časopisy pro ženy, tvarohový dezert bez mouky, blesk .cz, blesk pro ženy časopis-recepty, blesk vaše recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, vejce, žloutek, máslo, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá, tvaroh, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, žloutek, vejce, olej, bílek, cukr krystal, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]