Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pupek na víně

Hovězí pupek se řadí mezi delikátní části masa. Buď jej můžeme zpracovat jako steak, nebo použít kostky masa a připravit je na víně. S kořenovou zeleninou, kořením a lahodným, ideálně zemitým červeným vínem bude tento pokrm opravdu výtečný.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 225 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 180 min

225 min (45 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí pupek nakrájíme na větší kostky asi 1,5 cm × 1,5 cm, opepříme je a obalíme v hladké mouce. Krok 2: Na pánev nalijeme olej, zahřejeme jej a zprudka na něm opečeme maso obalené v mouce. K masu během opékání přidáme napůl překrojený stroužek česneku. Maso opékáme ze všech stran. Krok 3: Česnek z pánve vyjmeme, maso zalijeme částí vína, osolíme, přidáme koření, přikryjeme a dusíme na mírném ohni 1,5 až 2 hodiny. Během dušení maso podléváme horkou vodou a vínem. Krok 4: V době, kdy se maso dusí, připravíme zeleninu. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Celer na malé kostičky, mrkev na větší kostky a cibule na čtvrtky. Krok 5: Po uplynutí doby dušení masa přisypeme k němu připravenou zeleninu. Dále přidáme cukr a dusíme dalších 30–45 minut, než je maso měkké a omáčka mírně zkaramelizuje. Podle potřeby ještě podléváme. Krok 6: Podáváme s pečenými bramborami nebo chlebem.

TIP: Jak na dokonalé pečené brambory

Zveřejněno 29. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hovězí pupek na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68xpN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hovězí pupek na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68xpN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pupek hovězí, česnek, mrkev, bobkový list, víno červené, mouka hladká, voda, celer, cibule červená, koření nové koření, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]