Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě
Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě

Čočková polévka II.

Sytá čočková polévka ze zelené čočky s bramborami, párky a voňavým kořením zahřeje a zasytí. Zjemněná smetanou, dochucená česnekem, paprikou a kapkou octa, nabízí plnou chuť, kterou skvěle doplní čerstvá petrželová nať. Je ideální jako vydatný oběd i večeře.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

valaea

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čočku na chvíli namočíme do vody. Krok 2: Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nadrobno nakrájíme a česnek prolisujeme. Krok 3: Párky nakrájíme na kolečka a osmažíme v hrnci na oleji. Poté je vyjmeme a do oleje nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Krok 4: K cibuli přisypeme čočku, poprášíme paprikou, zalijeme vývarem a přidáme prolisovaný česnek, nové koření, bobkový list a pepř. Krok 5: Necháme vařit a mezitím si očistíme brambory, které nakrájíme na menší kousky. Ty přisypeme, jakmile je čočka lehce změklá. Krok 6: Ve smetaně si důkladně rozmícháme mouku, kterou přilijeme do polévky, jakmile jsou brambory i čočka měkké. Krok 7: Do polévky vrátíme párky, necháme ještě chvíli povařit a poté odstavíme. Krok 8: Jakmile polévka trochu vychladne, přisypeme nasekanou petrželovou nať a dochutíme solí, cukrem a octem. Krok 9: Podáváme horkou, třeba s čerstvým pečivem a ozdobenou lístky petrželky.

TIP: Domácí chléb bez hnětení - rady a tipy

Zveřejněno 30. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Čočková polévka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5m47

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Čočková polévka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5m47

Marie

Suroviny:
čočka zelená, párky, vývar masový, brambory, cibule, smetana na vaření, mouka hladká, česnek, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, nať petrželová, cukr krystal, sůl, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]