Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě
Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě

Můj fazolový salát

Sytý fazolový salát z velkých bílých fazolí uvařených doměkka se spojuje s výrazným rajčatovým základem z protlaku, džusu a česneku. Dochucený kořením, chilli a jemně naloženou cibulí, se podává vychlazený s pečivem jako osvěžující příloha nebo samostatné jídlo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

OK1AMF

Středně náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 60 min podle stáří fazolí se doba tepelné úpravy může prodloužit až na 240 minut

85 min (25 min příprava + 60 min tepelná úprava, podle stáří fazolí se doba tepelné úpravy může prodloužit až na 240 minut)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den vodu scedíme a fazole znovu zalijeme teplou vodou. Krok 2: Česnek očistíme a prolisujeme. Společně s bobkovými listy ho přidáme k fazolím a mírně osolíme. Přivedeme k varu a v průběhu vaření podle potřeby doplňujeme vroucí vodou. Krok 3: Mezitím očistíme a nakrájíme cibuli na tenká půlkolečka, v misce promícháme se lžičkou soli a necháme odležet. Krok 4: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme lžíci cukru, rajský protlak a několik minut za stálého míchání restujeme. Poté přidáme lžičku pepře a podle chuti mleté chilli. Po chvilce vmícháme rajčatový džus, uvedeme do varu, vmícháme ocet a zahustíme bramborovým škrobem rozmíchaným v trošce studené vody. Dostatečně provaříme, poté odstavíme a vmícháme odleženou cibuli. Krok 5: Uvařené fazole scedíme, odstraníme bobkové listy a fazole přendáme do mísy, ve které je promícháme s uvařeným rajským nálevem. Po vychladnutí dáme mísu s připraveným salátem do chladničky uležet. Krok 6: Podáváme s oblíbeným pečivem.

TIP: Rychlé pečivo - oblíbené recepty

Zveřejněno 31. 3. 2026

Poznámka autora OK1AMF

Vývar z fazolí nemusíme vylévat, dobře se hodí například na základ omáček, či polévek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Můj fazolový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5mER

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Můj fazolový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5mER

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
fazole bílé, česnek, cibule, máslo, protlak rajčatový, džus rajský, bobkový list, ocet, škrob, cukr krupice, sůl, pepř mletý, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]