Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě
Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě

Tagliatelle s mletým hovězím a rajčatovou omáčkou

Tagliatelle jsou oblíbené italské těstoviny s širokým, plochým tvarem. V kombinaci s omáčkou z rajčatové passaty, kvalitním hovězím masem, restovanou cibulí, česnekem a vůní bazalky vznikne jednoduché a výrazné jídlo plné poctivých chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

valaea

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Cibuli osmažíme na rozehřátém oleji dozlatova. Přidáme česnek a krátce ho zarestujeme. Vložíme mleté maso, které pomocí vařečky rozmělníme na malé kousky. Smažíme, dokud maso neztmavne. Krok 4: Poté maso osolíme a opepříme. Přidáme rajčatový protlak, krátce jej orestujeme a přilijeme passatu s trochou vody z těstovin. Krok 5: Směs necháme pár minut provařit. Přidáme sušenou bazalku, případně dle chuti ještě sůl a mletý pepř. Krok 6: Nakonec do omáčky vložíme uvařené těstoviny a dobře je s omáčkou promícháme. Krok 7: Podáváme posypané strouhaným sýrem.

TIP: Jak připravit mleté maso doma

Zveřejněno 4. 4. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxojk

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxojk

Marie

Komentáře (1)

Suroviny:
tagliatelle, maso hovězí mleté, passata rajčatová, cibule, česnek, protlak rajčatový, sušená bazalka, sůl, pepř mletý, olej olivový, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]