Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Válečky ze zbylé bramborové kaše a lososa

Smažené válečky z bramborové kaše s lososem jsou chutným a netradičním jídlem, které skvěle zužitkuje zbytky. Jemné těsto doplněné mrkví, sýrem a bylinkami obalíme a usmažíme dozlatova. Výsledkem jsou křupavé válečky s lahodnou náplní, ideální k obědu i večeři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Lososa natrháme vidličkou na menší kousky, mrkev a sýr nastrouháme na hrubém struhadle, jarní cibulku nakrájíme i s natí nadrobno a vajíčko nasekáme na kousky. Krok 2: Bramborovou kaši dáme do mísy, přidáme sýr, mrkev, cibulku, petrželku, škrob a rybí omáčku. Dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Přidáme část mouky s práškem do pečiva, zamícháme a podle potřeby přidáváme mouku, abychom získali těsto, z kterého půjdou udělat válečky. Pokud je třeba, přidáme 2-4 lžíce strouhanky. Krok 4: Do těsta opatrně přimícháme lososa a nasekané vejce. Těsto rozdělíme na 4–6 dílů, vytvoříme válečky, které obalíme v hladké mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. Poté je necháme okapat na papírové utěrce. Krok 5: Jako přílohu použijeme zeleninu a kečup nebo oblíbený dip.

TIP: Dipy - speciální omáčky k namáčení kousků jídla

Zveřejněno 9. 4. 2026

Poznámka autorky Handour

Můžeme použít i jinou pečenou rybu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWXXl

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWXXl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
kaše bramborová, losos, mouka polohrubá, mrkev, sýr tvrdý, cibulka jarní, omáčka rybí, petrželka, vejce, mouka hladká, škrob, prášek do pečiva, strouhanka, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]