Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá bůčková pomazánka

Milujete pomazánky z masa? Připravte si tedy bůčkovou pomazánku, jednu z nejlepších pomazánek k pivu. Většinou se připravuje ze zbytků pečeného masa, ale zde máte možnost ji ochutnat z masa vařeného v tlakovém hrnci.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alexa111

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 934 kJ /
3 330 kcal
Bílkoviny147,66 g
Tuky297,28 g
Vláknina8,12 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 3,80 g
Sůl9,00 g
Sacharidy14,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme. Bůček nakrájíme na kostičky. Krok 2: Bůček dáme do tlakového hrnce, přidáme cibuli, česnek, sůl, pepř a zalijeme vodou. Krok 3: Hrnec uzavřeme a vaříme 45 minut od chvíle, kdy začne syčet. Krok 4: Po vychladnutí maso pomeleme nebo rozmixujeme na jemnou pomazánku.

TIP: Tradiční pomazánky z masa

Zveřejněno 9. 2. 2011

Poznámka autora alexa111

Já mixuji tak, aby tam zůstaly ještě kousky, máme to tak rádi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QOYG

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QOYG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

JÁ měla bůček upečený dnes s králíkem ,tak z něj jsem udělala pomazánku;-)

Přidala jsem trochu hořčice,foto a :yes:+4

Dělám stejně jak Marsi ,i když to nemelu ,ale nedbale umixuji.Je to moc dobrá pomazánka a s okurkou či st.kapií bezva.;-):-p:-p:yes:

Pomazánku z bůčku dělám také, ale bůček peču na cibuli a česneku a pak vše pomelu, zdá se mi to voňavější, ale tím nechci tvrdit, že toto není dobré:-))

Jarka, vzhľadom k tomu, že je to bôčik, tak by som sa držala receptu. Myslím, že cesnak a cibuľa sú k bôčiku ideálne a postačujúce ;-) Len by som na 1 kg bôčiku dala cesnaku viac, ale to je vec chuti. Resp. by som cesnak pridala k už uvarenému bôčiku.

Pak už ničím nedochucuješ? Já pomazánku z mletého vařeného masa ještě doplním alespoň vejcem natvrdo a hořčicí :-p

Abych pravdu řekla já to dělám v robotu,takže se to spíš rozseká,a máte pravdu je v tom hodně tuku proto pomazánka.Ale když to zkusíte uvidíte sama Kadlik a tak přeji dobrou chuť.:-8

No, hašé to nebude, pretože bôčik má veľa tuku, takže sa to musí spojiť na masu. A pod prejtom si predstavujem čosi iné + 3

To je spíš hašé nebo tučný jitrnicový prejt, ne?:-(

Tématické fráze:
ovarová pomazánka, recept na buckovou pomazanku, pomazánka z bůčku, bůčková pomazánka-recept, pomazánka z vařeného bůčku, bučkovápomazánka, vařená bůčková pomazánka, jak zavařit bůčkovou pomazánku, pomazánka z prejtu, bůčková pomazánka video, jak se dela buckova pomazanka, buckovapomazanka.cz, domácí pomazánka z bucku, bůčková pomazánka s vejci, jak udelat buckovou pomazanku, pomazánka s bůčku, bůčková pomaz, bůčková pomazáka, zavařená pomazánka, bůčková pomazánka vařená

Suroviny:
bůček, cibule, česnek, voda, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu
]
]