Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 816 kJ / 4 736 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,38 g |
Tuky | 115,83 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 445 mg |
Sodík | 5,16 g |
Sůl | 12,81 g |
Sacharidy | 759,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem, necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Mezitím si připravíme do mísy mouku,sůl, olej,vejce a přidáme vzejité droždí a vlažnou vodu. Zpracujeme vláčné těsto, dle potřeby přidáme vodu nebo mouku. Vypracované těsto potřeme olejem nebo poprášíme moukou a necháme vykynout , můžeme dát kynout i do lednice.
Krok 3: Zatím co těsto kyne, si připravíme tomatovou nebo smetanovou směs.
Krok 4: Dobrá jsou i loupaná rajčata v konzervě – ty rozmačkám vidličkou.V létě dělávám základ z čerstvých rajčat, které rozmixuji.
Krok 5: Z vykynutého těsta tvořím 200 g bochánky, které rozválím, potřu směsí buď rajčatovou nebo smetanovou ( jak kdo mám rád) a naskládám různé suroviny dle chuti a možností.
Zveřejněno 9. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizzy dle nálady
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLZV
Moje poznámka
Pizzy dle nálady
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLZV
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 10 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 11 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
Evellinka před 27 minutami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 2 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 6 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 8 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 9 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 10 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 10 hodinami
Tématické fráze:
tomatový základ na pizzu,
smetanový základ na pizzu,
tomatový základ na pizzu recept,
smetanová pizza,
smetanová pizza recept,
recept na pizzu,
smetanová omáčka na pizzu,
smetanový základ na pizzu recept,
základ na pizzu,
tomatovy zaklad recept,
recepty na pizzu,
těsto na pitzzu,
recepty pizza smetanová,
pizza smetanova recept,
tomatová smes na pizzu,
smetanová směs na pizzu,
pizza smetanová,
pizza směs,
smetanová základ na pizzu,
pizza - smetanový základ recept
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
sůl,
olej olivový,
voda,
droždí,
cukr krystal,
mléko,
protlak rajčatový,
česnek,
koření oregáno,
sůl,
smetana zakysaná,
sůl,
koření oregáno,
česnek
Komentáře (9)
Těsto je opravdu naprosto vynikající, moc děkuju za recept.
Rajčatovou směs si dělám vlastní, moc nám chutná, tak kdyby měl někdo zájem, recept je tady: https://www.toprecepty.cz/album.php?id=2496