Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 453 kJ / 2 738 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,51 g |
Tuky | 74,77 g |
Vláknina | 8,10 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 756 mg |
Sůl | 1,89 g |
Sacharidy | 446,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: vyšleháme bílky s cukrem nad párou do husta, přidáme smíchanou mouku s práškem do pečiva a ořechy. Lehce promícháme, vylijeme na plech s vyšším okrajem. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 130°C Necháme vychladit.
Krok 2: Krém: nad párou vyšleháme celá vejce s cukrem i vanil.cukrem do husta, pak vešleháme Heru do trochu vychladlé pěny.
Krok 3: Želatina: přivedeme k varu půl litru vody, odstavíme a vmícháme 2 galaretky za stálého míchání, necháme vychladit. Mezitím vyšleháme 2 šlehačky, já dělala z práškové šlehačky podle návodu. Rozmícháme tvaroh a jogurty s trochou cukru a šťávou z 1 citronu a vmícháme ušlehané šlehačky a chladnou, ne ztuhlou Galaretku.
Krok 4: Na upečený korpus rozetřeme krém, na to šlehačkovou želatinu a necháme v chladu dobře ztuhnout, nejlépe krájet druhý den. Nakrajíme na dílky a můžeme ještě zdobit šlehačkou.
Zveřejněno 11. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje citronové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZW3Q
Moje poznámka
Moje citronové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZW3Q
Nejnovější recepty
Frikadelky s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Houbičky ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 5 hodinami
Kousky vepřové krkovice na houbách a zelenině
Přidáno před 5 hodinami
Drobenkový hruškový koláč
Přidáno před 6 hodinami
Domácí šípkový sirup
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí nakyselo
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šlehačkový závin
Noumik před 50 minutami
Kuřecí kousky v rajčatovo - smetanové omáčce
Jan Nemec před 1 hodinou
Krkovička s jablky a cibulí
Jan Nemec před 1 hodinou
Bramborák s masovou směsí
MajaFero před 1 hodinou
Malinový zákusok
tejaja před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
David1230X před 1 hodinou
Strouhaný kakaový koláč s tvarohem
luckos před 1 hodinou
Selská omeleta z mikrovlnky
D.strelcova@seznam.cz před 2 hodinami
Hrníčkový perník
Ivana_Eignerova před 2 hodinami
Vánoční polévka z kapříka (rybí)
Mirrika před 2 hodinami
Tématické fráze:
citronové řezy,
citronovy zakusek,
citronový krém na řezy,
citronový řez,
citronová galaretka,
citronové řezy s ořechy,
citronové zákusky,
dunajské citronové řezy,
řezy s galaretkou,
moje 02,
citronová želatina,
recepty z galaretky,
citronové řezy recept,
moučníky a řezy recepty,
citronové řezy se šlehačkou,
citronové galaretky,
citronové galaretka,
šlehačka s galaretkou,
řezy z galaretky,
zákusek z vitacitu
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
ořechy vlašské,
prášek do pečiva,
tuk hera,
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
galaretka,
jogurt bílý,
šlehačka,
tvaroh ve vaničce,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (21)
Ještě bych chtěla dodat, že pokud by se použila obyčejná klasická sypká želatina, tak abych zaměnila 2 Galaretky, tak bych použila 40 g. Rozpustila bych v citronovém Vitacitu nebo něčem podobném, ale želatinu bych rozpustila při teplotě 50 - 55 °C, nesmí přesáhnout 60°C, pak neztuhne. Klasická želatina tuhne rychleji, tak při přípravě moučníku je třeba pracovat rychleji.
http://foto.dama.cz/foto.php?f=206050