Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 499 kJ / 5 856 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,68 g |
| Tuky | 340,91 g |
| Vláknina | 22,38 g |
| Cholesterol | 1,97 g |
| Sodík | 887 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 572,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ušleháme žloutky s moučkovým cukrem a olejem. Zbylé bílky necháme na sníh. Do směsi přidáme polohrubou mouku se smíchaným kakaem a kypřícím práškem.
Krok 2: Zatím ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do těsta.
Krok 3: Těsto nalijeme na vysoký plech a dáme do předehřáté trouby. Pomalu upečeme.
Krok 4: Uvaříme si krém z mléka, cukru a hladké mouky. Směs musí být velmi tuhá. Necháme vychladnout.
Krok 5: Ve šlehači rozšleháme máslo s rumem a postupně přidáváme vychladlý mléčný krém. Šleháme a podle chuti ještě můžeme přidat trochu cukru a rumu. Hotový krém důkladně rozetřeme na upečený a zchladlý piškot.
Krok 6: Ušleháme šlehačky a potřeme jimi krém. hotový dezert ozdobíme kakaem nebo strouhanou čokoládou.
Zveřejněno 7. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Petardův dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qlv0
Moje poznámka
Petardův dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qlv0
Nejnovější recepty
Belgické lanýže
Přidáno před 1 hodinou
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 2 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 2 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 5 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová štola
[email protected] před 29 minutami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 1 hodinou
Koňakové košíčky
kvetka před 2 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 3 hodinami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 3 hodinami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 3 hodinami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 4 hodinami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 4 hodinami
Tématické fráze:
petardův dort,
dezert z bílků,
dezerty na plech,
dezert na plech,
nejlepší dezert,
dezert ze šlehačky,
šlehačkový dezert,
petardovy rezy,
šlehačkové dezerty,
dezert na plechu,
dezert ze žloutků,
dezerty z bilku,
dezerty ze slehacky,
petardova buchta,
petardovi rezy,
nejlepší dezerty,
dezert šlehačka,
dezerty na plechu,
nejlepší deserty,
petardův desert
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
olej,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek,
bílek,
mléko,
cukr krystal,
mouka hladká,
máslo,
rum,
šlehačka v prášku,
kakao,
čokoláda
Komentáře (7)
No, ale spojuje se to blbě, že
Běžně se máslo šlehá s cukrem (ubraným z moučné kaše), rum se smísí s moučnou kaší (zde nazvané mléčný krém) a toto se spojí s vyšlehaným máslem