Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 499 kJ / 5 856 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,68 g |
Tuky | 340,91 g |
Vláknina | 22,38 g |
Cholesterol | 1,97 g |
Sodík | 887 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 572,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ušleháme žloutky s moučkovým cukrem a olejem. Zbylé bílky necháme na sníh. Do směsi přidáme polohrubou mouku se smíchaným kakaem a kypřícím práškem.
Krok 2: Zatím ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do těsta.
Krok 3: Těsto nalijeme na vysoký plech a dáme do předehřáté trouby. Pomalu upečeme.
Krok 4: Uvaříme si krém z mléka, cukru a hladké mouky. Směs musí být velmi tuhá. Necháme vychladnout.
Krok 5: Ve šlehači rozšleháme máslo s rumem a postupně přidáváme vychladlý mléčný krém. Šleháme a podle chuti ještě můžeme přidat trochu cukru a rumu. Hotový krém důkladně rozetřeme na upečený a zchladlý piškot.
Krok 6: Ušleháme šlehačky a potřeme jimi krém. hotový dezert ozdobíme kakaem nebo strouhanou čokoládou.
Zveřejněno 7. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Petardův dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qlv0
Moje poznámka
Petardův dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qlv0
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 15 minutami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 1 hodinou
Pikantní medová žebra
jirkastu před 2 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 2 hodinami
Maková náplň
mismi před 2 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 4 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 5 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Okurky nakladačky
Luigi před 6 hodinami
Dušená mrkev
Nelca.is.coo1-king před 6 hodinami
Tématické fráze:
petardův dort,
dezert z bílků,
dezerty na plech,
dezert na plech,
nejlepší dezert,
dezert ze šlehačky,
šlehačkový dezert,
petardovy rezy,
šlehačkové dezerty,
dezert na plechu,
dezert ze žloutků,
dezerty z bilku,
dezerty ze slehacky,
petardova buchta,
petardovi rezy,
nejlepší dezerty,
dezert šlehačka,
dezerty na plechu,
nejlepší deserty,
petardův desert
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
olej,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek,
bílek,
mléko,
cukr krystal,
mouka hladká,
máslo,
rum,
šlehačka v prášku,
kakao,
čokoláda
Komentáře (7)
No, ale spojuje se to blbě, že
Běžně se máslo šlehá s cukrem (ubraným z moučné kaše), rum se smísí s moučnou kaší (zde nazvané mléčný krém) a toto se spojí s vyšlehaným máslem