Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Košíčky nejen na zmrzku

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fantom

Snadný

Suroviny pro 18

18

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rozpustíme máslo, cukr, sirup, přivedeme k varu, zasypeme moukou a za stálého míchání přivedeme k varu, odstraníme z plotny, přidáme skořici a mandlové lupínky zamícháme a necháme zchladnout. Krok 2: Malou lžičkou uděláme nočky a klademe na plech s pečícím papírem, na plech pouze 6 kuliček, pečeme při 150°C cca 10 minut dozlatova, když placičky přestanou bublat je hotovo. Krok 3: Ještě teplé placičky formujeme na dno malé skleničky do tvaru košíčku, po zchladnutí už s tím neuděláte nic takže je třeba chvátat.

Zveřejněno 3. 3. 2011

Poznámka autora Fantom

pokud do těsta nedáte mandle, lépe se s ním pracuje, ale po zchladnutí jsou košíčky s mandlemi jemnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Košíčky nejen na zmrzku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KYYr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Košíčky nejen na zmrzku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KYYr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Alena:cukrový sirup se prodává spolu s alkoholem protože se nejvíce používá do míchaných nápojů, takže kde mají velkou nabídku alkoholu budou prodávat i sirup:-), a co se náhrady týče jak psala Merylas, cukrový rozvar na slabou nit ale nedávejte bělený cukr, může zhrudkovatět. je možno použít i med. :-)

Alena: Cukrový sirup si můžeš udělat i sama, je to jen povařený cukr s vodou, na netu najdeš pár receptů. Tady bych ale počkala, co poradí autor receptu;-)

Alena:běžně je dostání v prodejnách potravin,ale je poněkud dražší;-)250 ml vyjde na cca 190Kč:-// nahradit nevím..možná medem:-?:-?

Prosím, kde koupím javorový nebo cukrový sirup? Z jiného sirupu to nejde udělat? Pradí mi někdo? Děkuji.

:yes: super nápad

:yes: parádní

super recept ukladam a bodika posilam:-K

robili sme nedavno s takou komplikovanou zmrzlinou

Śmankote, co to jéé, co to jééé!:-O No teda, fakt super nápad!! Se na to fakt asi vyprdnu..velebnosti..:-S:-D:-D:yes:

Tohle se mi moc líbí:-*+4:yes::-K

Teda Fantome,já se picnu:-8opět super nápad;-):yes:+1

Výborný nápad :yes:

Tématické fráze:
recepty dity p.javorové košíčky, recept na zmrzku, recepty na zmrzku, zmrzku, cukrový košíček, košíčky, košíčky s mandlemi a medem, jak udělat zmrzku, košíčky s mandlemi, recept košíčky s medem a mandlemi, recepty zmrzku, cukrové košíčky, cukrový sirup, recept cukrový p, košíčky s javorovým sirupem recept, cukrový košíčky, jak uvařit zmrzku, skleničkové košíčky, košíčky nejen pro začátečníky, košíčky plněné medem a mandlemi

Suroviny:
sirup, skořice,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu