

Makedonské maso
Suroviny 4 porce
- Hovězí maso (čistý ořez ze steakového masa) -600g
- 1 dcl Tuku (olej)
- 100 g Cibule
- 100 g Rajčatový protlak
- Sůl
- Pepř mletý
- 200 g Fazolky zelené krájené
- 2 polévkové lžíce Solamylu
- 1 dcl Červené víno dezertní
- Cukr krystal
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme jednu lžíci oleje, solamyl, promícháme a necháme chvilku odležet.
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli krájenou na plátky, maso a restujeme.
Přidáme fazolky, protlak znovu krátce orestujeme a zalijeme vínem.
Podle potřeby lehce podlijeme vodou, přivedeme k varu a cukrem srazíme kyselou chuť protlaku.
Dochutíme solí a podáváme s pečivem, těstovinou nebo jakkoliv upravenými brambory.
Na obrázku je maso s bramborovými šiškami opečenými na cibulce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Makedonské maso
-
Hmm, mooc pěkný recept. Škoda, že tam kde je protlak, to by přítel nejedl. Zato synek, ten by se umlátil.
+16
-
-
+13
-
To bude dobrůtka
+12
-
Vyzerá to moc lákavo
-
Teda Fantome, zásobuješ nás lahůdkama, ani nestíhám ukládat, natož vařit
-
-
...ty dnes řádíš fakt jak Fantomas...nechceš něco na sebe prásknout?...
...ten recept vypadá fantasticky...
-
-
šmankote, čéče. ty se mne snažíš nas.... teda nakakat????? Sliním jak Pavlovovův pes...
ještě mám v mražáku asi půl kila fazolek... z těch asi dvanácti, co jsem tam na podzim dával...
asi vím, na co padnou...
-
A čo ja som komu spravila, že sa musím na to pozerať ?!?
+7
-
No to je nádhera.Fazolky
šišky
a na cibulce
a hovězí na víně
-
Dobrý ale ta cibulka na těch šiškách trošku moc osmažená ne?
-
kurňa fantomasi...ty dneska vaříš jak vo život
jedna bašta za druhou,on nás tu chce asi gastronomicky zlikvidýrovat, chči co
p.s. zas to vypadá čerchmantsky dobře -
Jé to by mi chutnalo
, já bych to teda zkusila bez cukru