Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkova kachní kalorickocholesterolová pomazánka

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Náročný

Doba přípravy dlouho

dlouho

Suroviny

Porce: 2,5 kila

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 399 kJ /
7 505 kcal
Bílkoviny208,00 g
Tuky736,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 3,73 g
Sodík 650 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy11,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní kůže, sádlo, i libový ořez /všechno, co se dalo ožpižlat z kachních trupů, už jednou ořezaných/ jsem nakrájel na kostky a pomalu vyškvařil sádlo. První skleničku 0,7 litru jsem si uložil, jakožto správnou moravskou obdobu řeckého olivového oleje. Krok 2: Hotové škvarky /po notné konzumaci ještě teplých, s čerstvým chlebem/, jsem pomlel na mlýnku, na prostřední šajbě. Krok 3: Na zbytku sádla jsem osmažil nakrájené kachní játra, a taktéž pomlel. Krok 4: Uvařené kachní trupy jsem obral, část masa zkonzumoval okamžitě, část dal do polívky, a zbytek - opět pomlet. Krok 5: Vzniklou směs jsem promíchal, přidal rozpuštěné sádlo, okořenil houbovým práškem, rozetřeným česnekem, solí, pepřem, trochou papriky. Krok 6: Čtyři půlkilové skleničky jsem zavařil, zbytek uchoval v lednici. To asi ani nebylo třeba, bylo zkonzumováno během soboty a neděle.

Servíroval jsem na opečených toustech, pokladené plátkama česneku, zasypané řeřichou a pokapané chilli omáčkou.

Zveřejněno 10. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3jE4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3jE4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

téda,sice kalorická bomba,ale s chutí bych jeden chlebík zakousla mňam mňam :-p:-p:yes:

Kadliku, Kadliku aj moj dedo z moravsko slovenskych kopanic mal taku teoriu ," ked zomriet tak od dobreho".:yes::yes:

žížalko, hurá, nebudou výčitky svědomí :-D:-D, jinak :-p:yes:

:-DObliba řeckého olivového oleje:-D:-Dmě Kadlíku z těch tvých"prupovídek"v popisu jednou picne:-))Máš to moc hezky komentované;-)a nejen u tohoto receptu,který se mi také moc líbí:-*a posílám ti za něj+10 bodíka:yes::yes:

:yes::-D:-D:-Dpopis a ekonomický výpočet OPĚT nemá chybu:-K

:-D:yes:+ super

U nás by to také chutnalo, ještě to tak udělat. :-):yes: +1

Kadlíku, trošku časově náročná delikatesa, ale určitě stojí za to a udělat deliketesní jídlo za pár korun, to už je o gastronomickém umění-čili jsi umělec a basta;-):yes: Dávám ti 6.bod a moc ráda:yes:

Žížalko, Ty jsi to tak krásně zdůvodnila:yes::-)):-))

Kalorická ano ;-) ale česnek má proticholesterolové účinky, játra obsahují železo, bylinky a zelenina zase vitamíny, takže je to v podstatě zdravá pochoutka :-)):yes:

:-):-):-) pro upřesnění - 7 kilo kachních trupů, spíš koster, na akci v Hypernově - 70 korun, půl kila kachních jater - 35 korun, vepřové sádlo 10 korun... A když připočítám i vajíčka do knedlíčků, atd... jistí to 150 korun. A bylo z toho 2,5 kila paštiky, kastrol Kadlíkovy kachní knedlíčkové polívky, sklínka kačeního sádla, další 2,5 litru vývaru v mražáku, plus obíračky a mňamka při vaření, a navíc - na to nelze zapomenout - hromada chrupavek a měkkých kostiček pro všechny tři psí asistenty, kteří se ode mě po celou dobu vaření nehli!!!:-)):-)):-))

No,jo to si tak někde žer..papkají:-p+1:yes:

Kadlíku - to je bomba - a nejen kalorická:yes::-))+

Tématické fráze:
kachní sádlo, kachní pomazánka, pomazánka z kachního masa, kachní vejce ke konzumaci, kačení sádlo, pomazánka z kachních jater, kačení vejce, kachní vajíčka, kachni škvarky, kačeni vajíčka, konzumace kachních vajec, kačení játra v sádle, pomazanka z kachniho sadla, kachní sádlo a zdraví, kachní pomazanky, kachní kostry, kachní sádlo-cholesterol, kačení sádlo a játra, kachní škvarky a sádlo, kačení sádlo - zdraví

Suroviny:
škvarky, játra kachní, maso kachní, sádlo kachní, sádlo vepřové, prášek houbový, paprika sušená pálivá, česnek, sůl, pepř

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu