Sádlová pomazánka s kachními játry

mika59 Kuchařka: mika59

Pomazánky 2 názory

Suroviny

400 g kachních jater
100 g libové anglické slaniny
250 g sádla
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl
pepř
snítka tymiánu nebo rozmarýnu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, játra na větší kousky. Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme do zlatova, můžeme přidat kousek sádla.

  2. Ke slanině přidáme cibuli a po zpěnění i česnek. Vložíme zbytek sádla a necháme zahřát. Do horkého sádla vložíme játra a bylinky.

  3. Smažíme, až játra nebudou pouštět krvavou šťávu, ale ne úplně do sucha. Směs ochutíme a necháme lehce zchladnout.

  4. Vytáhneme snítku bylinky a játra se sádlem rozmixujeme ponorným mixérem. Pomazánku necháme zcela zchladnout a podáváme na dobrém chlebu s cibulí.

Poznámka

Játra můžete použít kuřecí nebo krůtí. Poměr sádla si upravte podle sebe, můžete klidně přidat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 178 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sádlová pomazánka s kachními játry

Tématické fráze: sádlová pomazánka pomazánka z kachních jater naco je kachní sádlová pomazánka s kachnich jater pomazanka jatrova z kachnich jater