Sádlová pomazánka s kachními játry

Suroviny

400 g kachních jater
100 g libové anglické slaniny
250 g sádla
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl
pepř
snítka tymiánu nebo rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, játra na větší kousky. Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme do zlatova, můžeme přidat kousek sádla.

  2. Ke slanině přidáme cibuli a po zpěnění i česnek. Vložíme zbytek sádla a necháme zahřát. Do horkého sádla vložíme játra a bylinky.

  3. Smažíme, až játra nebudou pouštět krvavou šťávu, ale ne úplně do sucha. Směs ochutíme a necháme lehce zchladnout.

  4. Vytáhneme snítku bylinky a játra se sádlem rozmixujeme ponorným mixérem. Pomazánku necháme zcela zchladnout a podáváme na dobrém chlebu s cibulí.

Poznámka od kuchařky

Játra můžete použít kuřecí nebo krůtí. Poměr sádla si upravte podle sebe, můžete klidně přidat.

Komentáře k receptu Sádlová pomazánka s kachními játry

Tématické fráze: sádlová pomazánka pomazánka z kachních jater naco je kachní sádlová pomazánka s kachnich jater pomazanka jatrova z kachnich jater