Kadlíkova sekaná v čemkoli

Kadlik Kuchař: Kadlik

Doba přípravy: necelé dvě hodinky víc, než sem čekal Mleté maso 60 názorů

Suroviny

1,5 kila vepřového ořezu
4 vejce
strouhanka
2 veliké cibule
česnek (hodně)
(klasika koření do mletého)
majoránka
pepř
kmín
trošku tymiánu
sůl
sušená petržel
6 čerstvých paprik
mražené kapustové listy
bránice
Recept si zatím oblíbilo 41 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bránice a libový vepřový ořez pomeleme i s cibulí. Přidáme vejce a ochutíme a zahustíme jako klasickou sekanou (já dávám hodně česneku, majoránku a kmín). Papriky jsem vydlabal, košilku rozprostřel po celé kuchyňské lince.

  2. Postupně jsem plnil papriky, pláty košilky a kapustové listy mletým masem. Nakonec vznikly dva plechy. Vzniklé záviny pokmínujeme, posolíme, podlijeme a dáme do trouby. Na másle ještě zezlatíme další dvě velké cibule, které vmícháme do vařených brambor.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 116 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kadlíkova sekaná v čemkoli

  • Taky Jana Taky Jana(neregistrovaná)

    Hanka:Nevíte někdo, co je vlastně s Kadlíkem?

    Hanka:

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Hanka:no jo to maso prostě zdražilo..už to stojí ted skoro 100,.i ten ořez...:-(

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Kadlik:Ahoj, nenech se vyvést z míry, já ti dávám za pravdu...u nás se taky vaří ve velkém a to jen pro 2-3 lidi a jíst jedno jídlo třeba s jinou přílohou 2i 3 dny je normální..někteří to tak prostě nemají, asi mají i větší kapitál, tak je nech, máš dobré recepty--ale ořez za tak málo tu neseženu--a košilku už vůbec ne....já jí měla taky zásoby,:-):yes: :-(ale už jsem všechnu použila na sekačku, závitky a jiné dobroty které do ní jsem balila...v normálním řeznictví to tu nemají..ale začnu pátrat...a ted už mě napadlo i kde...otevřeli totiž jatka, které předtím zavřeli!!tam se optám...:-):yes::-p

    Odpovědět

  • Liska741 Liska741

    naprosto nepředloženě jsem si otevřela tvoje recepty v práci a mám plnou hubu slin .. Kadlíku .. ty jsi gastroterorista ... :yes::yes::yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • jasmina jasmina

    senky!jsem na tom stejně Kadlík a už jsem tam,s tou sekanou taky dva kluci dospěláci sekanou mezi dva chleby s křenem okurek lepší než salám tvrdí.Jinak Kadlik:yes::-K

    Odpovědět

  • Mariata Mariata

    Recept super, zajímavé věci, co jsem nevěděla(kapusta v mrazáku a že se dá košilka koupit). Díky a hlavně nekonči. Na protivy kašli.;-)

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka

    olina16: Tak to jste Oli dobrá. Podle mě si každý, kdo má na starosti dům, děti, zvířata, zahradu atd.. rád uleví jídlem uvařeným na 2 dny. A sekaná např. je skvělou obměnou, jeden den karbenátky, druhý den sekaná... Vařím cca 27 let, ale málokdy se mi povede uvařit oběd tak, aby nic nezbylo, nemám ráda, když někdo řekne, můžu si přidat a ono už není.. taky se to předem neodhadne.

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Já neznám vaření jednoho jídla na několik dnů. Vařím jen tolik porcí, kolik je strávníků a takové množství, aby se vše u oběda (nebo večeře) snědlo a nezůstaly žádné zbytky. A co týká mého dotazu ohledně postupu, tak pokud je recept napsán tak jak je, divím se, že už se na něco podobného nezeptal někdo dávno přede mnou. Když píšeš recepty tímto stylem, myslela jsem, že máš smysl pro humor. Zřejmě jsem se spletla, tak se hluboce omlouvám.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    olina16:co by za to jinde dali,kdyby měli sekanou možná i týden.;-)Já pokud mám třeba na víkend něco v plánu,zvláště v létě tak to uvítám,nemusím běhat okolo plotny.;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    olina16:Celý víkend sekanou? Mám dva dospělé syny a ti klidně:-!Mimochodem,nikdo Tě nenutí.;-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Kadlik:Kadliku neé,když vidím v nových receptech "Kadlikovo/a .." otvírám ho jako první.:-D Čtu jej se zalíbením a dokonce pro pobavení okolí i předčítám(manželovi-ten by mohl jít k Tobě do učení,co Ty na to?).:-O;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já plně souhlasím s žížalkou - baví mě číst i jiný styl receptů, než přesný a "správně" napsaný postup - mimochodem, co je vlastně správný postup psaní receptů - vezměte si i půvabný styl M.D.Rettigové - vraž do toho...
    Olina 16 - u nás dost běžně se navaří jídlo na víkend, protože jsme na výletech apod. a klidně i tu sekanou jíme v sobotu i neděli a nikdy to nikomu nevadilo...jen třeba obměním přílohu, nebo barvu zelí.
    Kadlíku - piš dál - 100 lidí, 100 názorů - stůj si za svým :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    kadlas neblbni, musíš brát na zřetel, že ať se třeba rozkrájíš, stejně se nezavděčíš všem. co člověk, to názor. ber to tak, že jsou tvoje recepty v kurzu a že se najde pár rýpalů, co právě jejich úspěšnost nezkousnou. snad tě neodradí ta špetka negatíva, když tu převažuje pozitivno. nenech se otrávit;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Kadlik:Kadlíku,tak to by byla škoda.Promysli to ještě,tvoje recepty psané s vtipem tu budou chybět.;-)Doufám,že jsi se nenechal otrávit,vždycky se najdou lidi,kteří nebudou souhlasit,ale tak to je,to je život.;-):yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já se přiznávám, že je pro mne osvěžující si občas přečíst recept, který je napsaný trochu jinak. Ale já všeobecně ráda čtu, takže recept napsaný takhle mě nepobuřuje. Jan Neruda třeba napsal recept na husí krev ve verších. Při vkládání receptu není nikde podmínka, že recept musí být stručné vyjádření pracovního postupu. Svého času tu psal recepty Jan.Alois, taky svérázně. I srettka píše zajímavým slohem, ještě mám v živé paměti její první recept a komentáře kolem něj. A rozhodně se mi takový recept čte lépe než ten, kde je napsáno "sčekovat" a jiné zpotvořeniny.

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: kadlikova jak dlouho pict sekanou omeleta podle nerudy sekana v kosilce sekaná podle rettigové sekaná recept sekané maso v kapustovém listu m.kadlikova jak balit sekanou jak píct sekanou pracovní postup při výrobě sekané omeleta (podle nerudy) co uvarit ze sekane kdy je hotová sekaná jak na štavnatou sekanou sekaná na neděli vyroba sekané na zabijačce recept z kaderave kapusty recepty sekana zabíjačková sekaná

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít