Kadlíkova nutrie v kabátku z uzeného bůčku
Suroviny
Porce: cca 6
Nutriční hodnoty
Energie | 10 928 kJ / 2 612 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,42 g |
Tuky | 209,24 g |
Vláknina | 36,96 g |
Cholesterol | 322 mg |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 63,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 12. 2014 16:46
debata je zajimava, nasla jsem toto:
Nutrie byly původně chovány jako kožešinová zvířata. Jejich maso je bledě růžové, velmi křehké, jemně vláknité, s nízkým obsahem tuku. Tuk není prorostlý do tkání, proto je maso lehce stravitelné, s nízkým obsahem cholesterolu a s vysokým obsahem bílkovin.
"Maso z nutrie je velmi dobré kvality, lehce stravitelné, s nízkým obsahem cholesterolu a vysokým obsahem bílkovin. Navíc je jemně vláknité, s nízkým obsahem tuku, a proto je velmi dietní," vysvětluje předseda Českého svazu chovatelů a jeden z posledních chovatelů nutrií v Česku Jan Kaplan.
Zdroj: www.lidovky.cz/nutrie-na-smetane-maso-zname-z-nemocnic-80-let-se-vraci-na-jidelnicky-1fc-/dobra-chut.aspx?c=A100325_094045_dobra-chut_glu
Nutrie byly původně chovány jako kožešinová zvířata. Jejich maso je bledě růžové, velmi křehké, jemně vláknité, s nízkým obsahem tuku. Tuk není prorostlý do tkání, proto je maso lehce stravitelné, s nízkým obsahem cholesterolu a s vysokým obsahem bílkovin.
"Maso z nutrie je velmi dobré kvality, lehce stravitelné, s nízkým obsahem cholesterolu a vysokým obsahem bílkovin. Navíc je jemně vláknité, s nízkým obsahem tuku, a proto je velmi dietní," vysvětluje předseda Českého svazu chovatelů a jeden z posledních chovatelů nutrií v Česku Jan Kaplan.
Zdroj: www.lidovky.cz/nutrie-na-smetane-maso-zname-z-nemocnic-80-let-se-vraci-na-jidelnicky-1fc-/dobra-chut.aspx?c=A100325_094045_dobra-chut_glu
23. 12. 2014 13:14
nedá mi to, nahlídnul jsem... maso nutrie je velice dietní, s malým obsahem tuku... ale je šťavnaté, má jinak stavěné svalové vlákna jak například králík. A velice mě překvapila měkkost i kostí. Je fakt, že toho tuku jsem tam dal víc. Ale nevypékal jsem to, bůček neměl čas pustit, a těch uzených plátků, ty byly spíš na přikrytí a ozdobení. Co zbylo na dne plechu, jsem si druhý den namazal na chleba, a byla to bašta!!!
23. 12. 2014 12:54
cathleen: No to nevím, ale rozhodně nebylo tučné. Dělávali jsme ji na česneku a zelenině a určitě jsme tam dávali i slaninu ( ne bůček ).
Všude o mase z nutrie píší jako o velmi dietním, lehce stravitelném mase, viz. i tento článek http://www.lidovky.cz/nutrie-na-smetane-maso-zname...
Všude o mase z nutrie píší jako o velmi dietním, lehce stravitelném mase, viz. i tento článek http://www.lidovky.cz/nutrie-na-smetane-maso-zname...
23. 12. 2014 12:48
My jsme měli nutrie od sousedů, je to teda už dlouho, ale určitě to není maso suché
23. 12. 2014 12:43
1974andrea: kdysi jsme nutrie chovali, tak vim, jak je to fantasticke maso. Rozhodne dost tucnejsi nez kralik, i diky tomu nebyla (jako kralik) sucha pri peceni na ohni.
Ptala jsem se pro jistotu i manzela, jestli se nemylim , taky ma nutrii za tucnejsi maso. Nemohlas mit v kuchyni nejakeho mladeho nutriího sportovce?
Ptala jsem se pro jistotu i manzela, jestli se nemylim , taky ma nutrii za tucnejsi maso. Nemohlas mit v kuchyni nejakeho mladeho nutriího sportovce?
23. 12. 2014 12:42
Začátkem osmdesátých let byly nutrií plné obchody - dodnes vidím ty žluté řezáky - suprové, dietní maso, sympatická uprava
23. 12. 2014 12:24
Nutrie má vynikající maso.
cathleen: Ivčo, jak jsi přišla na to, že je hodně prorostlá? Naopak, maso je, jak píše Kadlik, " suché " jako u králíka.
Ale asi bych už nedávala to sádlo, spíš bych to víc podlévala
cathleen: Ivčo, jak jsi přišla na to, že je hodně prorostlá? Naopak, maso je, jak píše Kadlik, " suché " jako u králíka.
Ale asi bych už nedávala to sádlo, spíš bych to víc podlévala
23. 12. 2014 11:53
Vypadá moc jedle Jen kde nutrii vzít. A tuku bych se nebála, když toho nesním kilo
23. 12. 2014 10:45
Moc mastné.
23. 12. 2014 10:40
cathleen: suchá sice není, ale tuku je v ní minimum... maso je to luxusní, šťavnaté, ale není tučné. Je v něm dokonce tuším míň tuku jak v králičím. Výpek sotva stačil na přelití brambor..
23. 12. 2014 10:38
Nadja: je na ni u jednoho chovatele poblíž doslova pořadník. I když jsem zapsaný, další bude až v létě..
23. 12. 2014 10:35
Nutrii bychom si rádi dali, jen vědět, kam na ni.
23. 12. 2014 10:31
Nutrií maso je výborné jen mi to ve spojení s bůčkem, uzeným búčkem a ještě sádlem pod pečínkou, přijde zbytečně moc mastné. Sama o sobě je přeci dost prorostlá, není suchá jako králík.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 5 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 9 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 19 minutami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 47 minutami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 58 minutami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 1 hodinou
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 2 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 4 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Kalendář pečení - 3. adventní neděle: Přípravy vrcholí, ale čas odpočinku se blíží
Jak mrazit vejce? Celá vejce rozklepnutá ve formičce, u žloutků přemýšlejte, do čeho je použijete, a uvařená raději snězte
Další recepty
Tématické fráze: nutrie na grilu pokrmy z nutrie nutrie recepty nutrie recept nutrie na gril nutrie sádlo sádlo z nutrie nutrie maso pomazánka z uzeného bůčku videorecepty -pečený buček s cibulí barva masa nutríe recepty na nutrii maso z nutrie nutrie barva masa recepty z nutrie jak vypadá nutrie recepty z masa nutrie maso nutrie nutrie na ohni jatra z nutrie
Suroviny: nutrie, cibule, česnek, bůček, bůček uzený, sůl, pepř, tymián, chilli, kmín celý, sádlo
Kadlíkova nutrie v kabátku z uzeného bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pq2m
13 názorů