Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fofr koláčky

Křehké a nadýchané koláčky z listového těsta plněné jemným tvarohovým krémem jsou neodolatelnou kombinací lehkosti a tradiční chuti. Sladký tvaroh uvnitř dokonale doplňuje vrstvy zlatého těsta, které se rozplývá na jazyku.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 519 kJ /
2 036 kcal
Bílkoviny55,86 g
Tuky137,39 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 512 mg
Sodík 392 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy142,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto rozválíme na plát o síle cca 3 mm a rádýlkem z něj vykrájíme čtverečky. Na každý dáme lžičku ochuceného tvarohu (raději balený, z vaničky je moc řídký, do něj je třeba přidat trochu vanilkového pudinku na zahuštění, který se tam dává sypký). Krok 2: Na tvaroh do každého koláčku dáme jednu rozinku a rohy těsta přitiskneme k sobě jako psaníčko. Krok 3: Klademe na plech vypláchnutý studenou vodou, potřeme rozmíchaným vajíčkem, stačí jen shora, aby mohly správně naskočit a do středu koláčku vtiskneme půlku lískového oříšku. Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté cca na 200 °C dozlatova a pak je stačí jen pocukrovat.

TIP: Listové těsto - přehled dobrot

Zveřejněno 29. 11. 2009

Poznámka autorky yanull

Tyto koláčky děláme nejen když se nedostává čas, ale i proto, že jsou moc dobré, hlavně, když jsou čerstvě upečené. Daly by se opět znovu rozpéci, ale ono už obvykle není co :-)) Na 1 těsto stačí 1 kostka tvarohu. Nejsem šetřílek, ale když se ho tam dá více, tak se koláčky rozevřou a už nevypadají tak pěkně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fofr koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qng5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fofr koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qng5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

opravdu luxusní. :-p:-p:-p:-p:-p:-p

;-)už tahám lístkové těsto z mrazáku a jdu na ně-dobrý nápad zase;-);-):yes::yes:bodíky letí za inspiraci.

mimisek989 25. 9. 2010 17:35
:no::yes::yes:

krásné taštičky. :yes: ;-)

Blbinko, ano, křehoučké jsou a za bodík ti moc děkuji :-K

Yanull, vypadají dost dobře, já je zdobím zrovna tak, ale kynuté. Tyto budou asi křehoučké a já ti dávám bodíka:yes:

Moc hezké a rychlé;-):yes:

Tématické fráze:
zahuštění tvarohu, koláčky z tvarohu, liskove testo, recepty z lískového těsta, koláčky z lískového těsta, lískové těsto s tvarohem, tvaroh na koláčky, peceme z liskoveho testa, tvaroh do koláčků, lískové koláčky, kolace z liskoveho testa, co z lískového těsta, tasticky z listoveho testa plnene pudingem, recept na lískové těsto, liskove testo recept, listové koláčky s pudingem, ridky tvaroh, zahusteni ridkeho tvarohu, tvarohové šátečky s liskového těsta, fofr livance

Suroviny:
těsto listové, mouka hladká, tvaroh, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, žloutek, ořechy lískové, rozinky, rum

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu