Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pruhovaná roláda s kakaovým krémem a broskvemi

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 102 kJ /
3 370 kcal
Bílkoviny77,20 g
Tuky255,45 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 1,95 g
Sodík 556 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy186,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme postupně cukr a žloutky a vmícháme mouku s práškem do pečiva. Krok 2: Do igelitového sáčku odebereme 1/2 těsta a zavážeme. Do zbývajícího těsta vmícháme kakao a přendáme do druhého igelitového sáčku. Krok 3: Ustřihneme rohy a na plech s pečicím papírem děláme diagonálně (šikmo) kakaové pruhy s malým odstupem (těsto je díky kakau trochu pevnější než světlé, takže lépe drží tvar). Do mezer uděláme světlé pruhy. Krok 4: Pečeme cca 10min na 180°C. Krok 5: Krém: ušleháme máslo s cukrem, všleháme tvaroh a kakao. Krok 6: Upečené vyklopíme na pocukrovanou utěrku, zavineme a necháme vychladnout. Krok 7: Vychladlé rozvineme, potřeme broskvovou marmeládou, krémem, poklademe plátky broskví a srolujeme. Krok 8: Dáme vychladit. Krok 9: Před podáváním pocukrujeme.

Zveřejněno 27. 11. 2010

Poznámka autorky isindy

inspirace na i-recepty.webnode.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2xr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2xr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Divím se že jsem na tuhle parádní roládu nenarazil dřív :-O:-O,tu musím vyzkoušet,vypadá skvěle :yes::yes::yes::-D

:-ONádherná roláda:-Ka bezva vychytávka se střádáním těsta;-)díky za návod;-)Za krásný receptík další+bodík:yes:

Radko, náhodou se ti moc povedla ;-) - na první roládu paráda :yes: jsem ráda, že nezklamala a chutnala :-K

Ahoj Isahu,jak jsem slibila vkladam fotku me prvni rolady a musim rict ze byla vyborna,i kdyz neni tak krasna jako tvoje tak i tak byla velmi dobra.
Krasne a vesele vanoce

Radko, palečky držím a jsem zvědavá ;-) nezapomeň fotit ;-)

Isahu dneska jdu nakupovat veci na tvou roladu a zitra jdu na ni,doufam ze se mi povede.Drz palce,pak dam vedet

Nápaditá a krásná:yes::yes::yes:posilám bod.

:yes:;-) krása :-K

je nadherna, ukladam a bod, protoze ta kombinace ovoce a kremu musi bejt zuzo!:yes:

Tak to jsem ještě neviděla.Nádhera a zkusím.:-K

vyzkoušejte, je hodně lehká - tedy chuťově :-p a ani výroba není nic strašného ;-)

Corall+Emmo, děkuji, těší mě, že se ti moje recepty líbí :-K, budu ráda, když vyzkoušíš :-)

Isahu,děkuji za opravení,myslela jsem si, že to bude takhle, roláda se mi moc líbí,mám je ráda a chci vyzkoušet.
Ta Vaše vypadá úžasně !!!!

Isahu vzdy se na tvoje recepty tesim,mas je uzasne a tahle rolada to jen potvrzuje,uz mam ulozeny recept a upecun na Vanoce a Tobe posilam bodika

Tématické fráze:
pruhovana rolada, výborná roláda pruhovaná, broskvová roláda, pruhovana rolada recept, roláda s broskvemi, piškotová roláda s kakaovým krémem, roláda s kremem, rolada na vanoce, recept na pruhovanou roladu, pruhovana rolada s broskvemi, pruhovaná piškotová roláda, rolada pruhovana, roláda broskvová, dvoubarevná piškotová roláda video, piškotová roláda pruhovaná, kakaový krém do rolády, čokoládová roláda s broskvemi, roláda s broskví, roláda recept kakaový krém, roláda

Suroviny:
vejce, cukr písek, mouka hladká, sůl, prášek do pečiva, kakao, máslo, tvaroh měkký, kakao, cukr moučkový, marmeláda broskvová, kompot broskvový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu