Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 336 kJ / 6 055 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,50 g |
| Tuky | 322,62 g |
| Vláknina | 18,48 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 580 mg |
| Sůl | 1,81 g |
| Sacharidy | 675,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Moučkový cukr přesijeme na pracovní desku přidáme marcipán, pistácie a pořádně zpracujeme.
Krok 2: Mezi dvěma foliema vyválíme v plát 35cm na 10cm. Nugát nakrájíme na 5 centimetrové plátky dáme na marcipán, srolujeme do rolády a dáme stranou.
Krok 3: Máslo vyšleháme přidáme oba cukry a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.
Krok 4: Poté zašleháme postupně vejce a kápneme aroma.
Krok 5: Mouku smícháme s práškem do pečiva zašleháme do těsta.
Krok 6: Formu na bábovku vymažeme,vysypeme strouhankou. Naplníme půlkou těsta, položíme dokola roládu a zakryjeme zbytkem těsta.
Krok 7: Do vyhřáté trouby na 180st dáme péct zhruba hodinku. Můžeme dozdobit polevou.
Zveřejněno 6. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mozartova bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y6BP
Moje poznámka
Mozartova bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y6BP
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 22 minutami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 11 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 14 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 15 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 16 hodinami
Tématické fráze:
mozartovy rezy,
mozartův řez,
mozartova vídeňská bábovka s jablky,
mozartova babovka s jablky,
marcipánová bábovka,
bábovka s nutelou,
mozartova jablková bábovka,
mozartovy řezy recept,
luxusni babovka,
úžasná bábovka,
vídeňská jablková bábovka,
vídeňská mozartova bábovka,
mozartova tvarohová bábovka,
mozartův koláč,
babovka s marcipanem,
luxusní bábovka s nutelou,
mozartova vídeňská bábovka,
bábovka s pistáciemi,
mozartovi rezy,
řezy mozart s marcipánem
Suroviny:
cukr moučkový,
marcipán,
oříškový nugát,
ořechy pistácie,
máslo,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mandlové aroma,
vejce,
mouka hladká,
prášek do pečiva
Komentáře (13)