Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort s jahodami nebo jiným ovocem

Piškot, krém a ovoce, to je kombinace, která dokonale ladí. Připravte si s námi dokonalý jahodový dort. Vespod máme jemný piškot, na něm vrstvu lahodného krému s kousky čokolády a ten pokrývají čerstvé jahody potřené želatinou.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anri.

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 525 kJ /
2 038 kcal
Bílkoviny46,54 g
Tuky36,68 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 311 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy371,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve vymažeme a vysypeme dortovou formu. Zapneme troubu na 170 °C. Krok 2: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. V robotu vyšleháme bílky s třetinou odváženého množství cukru. Krok 3: Postupně pak do sněhu přidáváme po jednom žloutky a po částech zbylý cukr. Na závěr zlehka vmícháme mouku. Krok 4: Ihned dáme do formy a do trouby. Pečeme přibližně 30 minut při 170 °C, jestli je korpus upečený, vyzkoušíme špejlí. Po vyndání z trouby jej necháme lehce vychladnout ve formě, pak jej vyndáme na mřížku a necháme zcela vystydnout. Krok 5: Z dobře vychlazené smetany ušleháme šlehačku. Máslo rozmícháme se cukrem a čokoládou a opatrně vmícháme šlehačku (můžeme do ní přidat i ztužovač). Krok 6: Upečený piškot pomažeme trochou dobré marmelády a vložíme jej zpět do dortové obruče. Na piškot naneseme krém, sundáme obruč a krém poklademe nakrájenými jahodami. Krok 7: Nakonec uvaříme dortové želé a širokým štětcem (mašlovačkou) pomažeme vyskládané ovoce, získá lesk a neosychá. Dáme vychladit.

Zveřejněno 27. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l2Oj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l2Oj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Místo pomazankoveho másla, dávám zakysanou smetanu....:-)

Co je to ten cukr na pečení mohla bych tam dat obyčejný cukr
pošlete mi prosím fotku na Můj email Děkuji. :-):yes:poop

veronika: no, je takový zajímavý, mírně slano-sladký. Asi to nuemím slovně moc definovat, ale mému manželovi chutnal velmi.(cat)

můžu se zeptat jak chutná krém z pomazánkového másla ?

hezké

Dort je skvělý, dělávám s různým ovocem. Do fotek jsem přidala dort s jahodami, rybízem i třešněmi.:-p

Maximální dobrůtka!! ;-)

barča pro anri 22. 5. 2011 08:00
mockrát vam děkuju je to uplně užasnej dort a vi jste moc hodná že jste mi poradila děkuju naschledanou:-)

barča:
Ahoj Barčo (mám vnučku Barušku). Dort se určitě k narozkám hodí, i já jej loni dávala ke jmeninám a všichni byli nadšení. Tajemství je v pokud možno stejných jahodách, pak je hezky souměrný. Držím ti palce a mnoho úspěchů!:-K

vipadá fakt báječně !!!!!! moje maminka bude mit svatek myslíte ze se to na ten svatek bude hodit????? děkuji za odpověd!!!:-))
je fakt suprovej!!!!! lidi klobouk dolu a palec nahoru!:-D:yes:
je mi 12 let děkuji!!!!

ten dort je naádherný a ten kdo ho dělal je šikulka

tohle těsto nekyne, je nakypřené bílkem, okamžitě po vyšlehání dáme do trouby;-)

Ahoj mám dotaz mám to dat vykynut to těsto:yes:;-)?

Tématické fráze:
pečený piškotový dort s ovocem, pečený piškotový dort s jahodami, zdobení dortů ovocem, ovocný dort s jahodami, ovocný jahodový dort, dort s jahodami, pečení s jahodami, jahodový dort bez pečení, zdobení dortu jahodami, jahodový dort, pečený jahodový dort, ovocný dort bez pečení, zdobení ovocem, jak ozdobit ovocný dort, jak ozdobit dort ovocem, pečený dort s ovocem, moučníky s jahodami, pečený ovocný dort, ovocné dorty recepty, jahodový ovocný dort

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr krupice, pomazánkové máslo, cukr moučkový, čokoláda na vaření, smetana ke šlehání, jahody, želé dortové, marmeláda, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu