Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 525 kJ / 125 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 1,99 g | 
| Tuky | 10,54 g | 
| Vláknina | 1,48 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 595 mg | 
| Sůl | 1,40 g | 
| Sacharidy | 4,90 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso nakrajime na vetsi kostky, dame je do predem hotove smesi z  koreni. Je trochu ridka, ale jenom tak, aby se to hezky vsaklo do masicka, napichujem na spejle a dame do trouby upect. Ja jsem jako prilohu zvolila bramborovou kasi.
Zveřejněno 24. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kureci kebab
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VNG
Moje poznámka
					
				
Kureci kebab
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VNG
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 6 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 8 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 9 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 10 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							recept na kebab z kuřecího masa, 
						
						
							kuřecí kebab recept, 
						
						
							kuřecí kebab, 
						
						
							kebab doma, 
						
						
							kebab recept, 
						
						
							purpurová barva jak vypadá, 
						
						
							jak udelat kebab, 
						
						
							jak vyrobit kebab, 
						
						
							kebab v troubě, 
						
						
							kebab z kuřecího masa, 
						
						
							jak udelat doma kebab, 
						
						
							koření na kebab, 
						
						
							domaci kureci kebab, 
						
						
							jak si doma udelat kebab, 
						
						
							jak vypadá kebab, 
						
						
							jak si udělat kebab, 
						
						
							kebab z trouby, 
						
						
							kureci kebab do trouby, 
						
						
							jak udelat kebab doma, 
						
						
							jak.udelat kebab
						
					
						Suroviny:
						
							prsa kuřecí, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							bazalka čerstvá, 
						
						
							bujon kuřecí, 
						
						
							olej, 
						
						
							omáčka sojová
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (12)
Bazalka a její odrůdy
BLUE SPICE
Dekorativní a výrazně aromatická odrůda, sladce kořeněná vůně, připomínající perníkové koření. Rostlina má drobnější zelený list , purpurové lodyhy a růžové květy. Vhodná k okořenění ovocných salátů.
PURPLE RUFFLES
Listy jsou tmavě purpurové, silně lesklé, zkadeřené se zubatým okrajem. Kvete růžovými květy.Netradiční aromatická a dekorativní odrůda. Kromě obvyklého použití jsou čerstvé listy výborné ke zdobení pokrmů.
SIAM QUEEN
Rostlina má tmavě zelené listy, výrazná nahloučená květenství s tmavě purpurovými listeny, růžové květy. Aromatická, kompaktní, velmi atraktivní bazalka, vhodná do truhlíků. Udržuje si tvar i bez zaštipování.
CINAMONETTE
Rostlina s olivově zelenými listy, purpurovými lodyhami a růžovými květy. Bazalková vůně se zde mísí s tóny skořice a anýzu. Vhodné k jídlům, kde je žádána nasládlá vůně.
COMPAKT
Drobnolistá bazalka vhodná i jako okrasná hrnková rostlina, kompaktní keříčkovitý vzrůst se zachovává i bez zaštipování. Aroma výrazně kořeněné.
DARK GREEN
Má velké tmavozelené listy, silně aromatické. Vhodná do omáček a rajčatových salátů nebo k těstovinám. Velmi dobře vyzní jejich chuť v kombinaci s česnekem.
PURPLE OPAAL
Růžově kvetoucí bazalka, list má tmavě purpurovou barvu, jemně bublinatý povrch, výrazné aroma. Používá se k ochucení rýžových pokrmů, pro svoji barvu je oblíbenou součástí bylinkových octů.
LETTUCE LEAF
Bujně rostoucí odrůda vysoká 40 – 50 cm, listy jsou světlezelené barvy, velké, široce oválné, s bublinatým povrchem. Charakteristické aroma, podobné jako u DARK GREEN, avšak jemnější. Bazalka vhodná k těstovinovým pokrmům.
LIME
Má menší, hladké, světle zelené listy, bílé květy. Přichází zde výrazná citrónová vůně, tato odrůda je ideální ke kořenění rybích pokrmů a do bylinkových octů.
Kdo nemá mnoho místa, může vyset do jedné nádoby také směs různých bazalek. Semenáři na tyto pěstitele již pamatovali při sestavování sortimentu.
Nechceme–li o naše krásně narostlé bazalky přijít hned po prvním mrazíku, včas je v září při očekávaném ochlazení přeneseme do interiéru. Samozřejmě ji můžeme také pěstovat ve skleníku. Buď po celou vegetaci, nebo ji sem v září přestěhujeme. Když chceme jen krátce prodloužit jejich pobyt na záhoně, přikryjeme je na noc netkanou bílou nebo béžovou agrotextilií.
Běžně se bazalky vysévají na sklonku zimy. V nejtemnějším zimním období doporučujeme pěstovat mladou rostlinku raději se sazeničky.
chocolate: Já bych to taky udělala tak baj očko, co já vím..ze 3 kusů prsíček?