Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 067 kJ / 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,35 g |
Tuky | 18,43 g |
Vláknina | 12,41 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 495 mg |
Sůl | 0,87 g |
Sacharidy | 90,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zemiaky oskrabene a nakrajame na cca 1 cm kolecka.
Krok 2: Osusime papierovou utierkou a obalime v trojobale.Ja som ochutil muku ale kazdy podla svojho.
Krok 3: Dame rozohriat olej a vyprazame do zlatista cca 5 minut - nie do makka!
Krok 4: Vyprazene zemiaky odlozime na stranu na papierovu utierku.
Krok 5: Medzi tym na vacsom pekaci rozpalime olivovy olej a dame oprazit do sklovita cibulu a cesnak. Podlejeme vinom, nechame alkohol vyvarit, pridame oprazene zemiaky, petrzlenovu vnat, bobkovy list a zalijeme vyvarom, v ktorom sme rozmiesali trosku safranu. Ochutime podla potreby. Dostaneme do varu, znizime teplotu a dusime cca 20 minut do makka, az sa nam stava zahusti zredukuje. Servirujeme same alebo ako prilohu k masu ci rybam. V nasom pripade to bola svieckova s omackou Mojo.
Zveřejněno 29. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patatas à la Importancia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJpE
Moje poznámka
Patatas à la Importancia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJpE
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 11 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 12 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 3 minutami
Jahodové muffins
kahus308 před 16 minutami
Meruňkový koláč
Evellinka před 43 minutami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 2 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 8 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 9 hodinami
Tématické fráze:
patatas a la importancia,
la-patatas,
česnek javan,
patatas mojo,
domaci patatas recept,
příprava patatas
Suroviny:
brambory,
mouka,
vejce,
strouhanka,
víno,
vývar,
olej,
cibule,
česnek,
bobkový list,
sůl,
šafrán,
olej olivový,
pepř mletý
Komentáře (19)
Kedze tato uzivatelka, bola z toprecepty.cz a toprecepty.sk vylucena, jej prispevky su automaticky vymazuvane.
Hmm:
Ale vazne , ked je dlho clovek vonku tak sposob jeho vyjadrovania je nechtiac neprijemny, kombinacia bol som videl som a ovela horsia slovencina.Dik za upozornenie dam si viac pozor.
Preco viac nickov , neviem na ktorej stranke sa udomacnim.
Ked si si vsimol ja som nikdy nenapadol dakoho za Cesku alebo Slovensku kuchynu... lebo ju neviem.Ale tak ako si stojim za svojim na anglickych strankach ked dakdo vari totalny blivajz a vola to Cina so specifickym menom tak si poviem svoje aj na Ceskych alebo Slovenskych aj ked sa to vela ludom nepaci.
Cheers
Tvoj recept je úžasný, ako aj všetky ostatné.
A od kdy je nějaký přisprostlý jarda (neregistrovaný/á) dráb, který určuje, který recept tu bude a který ne?